Fraude met jouw kredietkaart? Bel Card Stop!

KredietkaartHet uitvoeren van transacties wordt een stuk gemakkelijker met een kredietkaart. Doordat je de beschikking hebt over een kredietlimiet, is investeren en (aan)betalen geen moeite meer. Tot op zekere hoogte kun je in het ‘rood’ komen te staan. Helaas zijn er ook mensen die daarvan op onrechtmatige wijze willen profiteren. Er wordt dan gesproken van kredietkaartfraude. Iedere bezitter van een kredietkaart kan slachtoffer worden van deze vorm van fraude. Ook jij dus! Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen indien je kredietkaartfraude constateert. Zo voorkom je vervelende (financiële) problemen. Jij hoeft immers geen negatieve gevolgen te ondervinden van gepleegde fraude.

Kredietkaartfraude komt helaas regelmatig voor. Helaas komen er steeds vaker zaken aan het licht. Als jij jouw kredietkaart verliest of als deze wordt gestolen, dan loop je het risico dat er fraude mee wordt gepleegd. Het is daarom belangrijk om actie te ondernemen in geval van verlies of diefstal. Het is ook mogelijk dat er fraude wordt gepleegd zonder dat de fraudeurs jouw kredietkaart in handen hebben. In alle fraudegevallen – of vermoedens daarvan – moet je contact opnemen met Card Stop.

kredietkaart-voordelen

 

 

 

Kredietkaartfraude

Als jouw kredietkaart en mogelijk bijbehorende pincode in verkeerde handen vallen, dan kan dat erg vervelende gevolgen hebben. De schade kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Fraudeurs kunnen betalingen en online transacties uitvoeren als zij jouw kredietkaart in handen hebben. Alle kosten staan dan op jouw naam, zonder dat de fraudeurs gelokaliseerd of getraceerd kunnen worden. Geregeld komen er zaken als skimming in het nieuws. Helaas kan iedere bezitter van een kredietkaart slachtoffer worden van kredietkaartfraude. Wat te doen indien jij fraude constateert?

 

Kaart blokkeren

De eerste prioriteit is natuurlijk om de kredietkaart te blokkeren, zodat deze niet meer gebruikt kan worden voor verdere (frauduleuze) transacties. Een telefoontje met Card Stop volstaat om je kredietkaart te laten blokkeren. Als je met Card Stop belt, zorg dan wel dat je onderstaande gegevens bij de hand hebt, zodat de blokkade van je kaart per direct in werking kan worden gesteld.

  • De naam van de uitgever van de kaart.
  • Het kredietkaartnummer.
  • Het nummer van de zichtrekening die gekoppeld is aan de kredietkaart.
  • Al je persoonlijke gegevens.

In geval van fraude of fraudeverdenking, neem je direct contact op met Card Stop. Dat kan via het telefoonnummer 070-344344. Card Stop is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Jouw kaart zal onmiddelijk worden geblokkeerd en je garantie wordt in werking gesteld. Het is wel belangrijk om niet alleen bij Card Stop melding te maken van fraude, maar om eveneens aangifte te doen bij het lokale politiebureau.

 

Geld terugkrijgen

Ben je slachtoffer geworden van kredietkaartfraude, dan zijn er mogelijk forse bedragen van je zichtrekening afgeschreven. Hiervoor ben je gelukkig gedekt. Bel daarom direct met Card Stop op het moment dat de fraude door jou geconstateerd wordt. Je bent vanaf dat moment volledig gedekt voor mogelijke verdere frauduleuze transacties. Ook voor de al gepleegde kredietkaartfraude ben je gedekt, volgens de algemene voorwaarden van Card Stop. Informeer hierover bij de uitgever van je kredietkaart.

kredietkaart aanvragen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Let op: geld lenen kost ook geld.