Kredietkaarten vergelijken

KredietkaartEen kredietkaart kan uitkomst bieden als je een financiële buffer nodig heeft. Als je de beschikking hebt over een kredietkaart, dan kun je immers een investering doen, zonder dat je exact naar de status van jouw lopende rekening hoeft te kijken. Je hebt een bepaalde kredietlimiet tot je beschikking, die in jouw financiële behoefte voorziet. Het is wel belangrijk om een kredietkaart aan te vragen die past bij jouw persoonlijke situatie.

Een zakelijke kredietkaart biedt immers hele andere mogelijkheden dan een kredietkaart die specifiek op studenten is gericht. Een student zal regelmatig behoefte hebben aan een kleine financiële speelruimte, maar echt grote investeringen doen is over het algemeen niet nodig als student. Een zakenman wil juist wel kunnen investeren, zonder daarvoor een positief saldo op de lopende rekening te hebben. Investeren is immers vooruitzien!

Je hebt het mogelijk al door: de mogelijkheden die het aanvragen van een kredietkaart biedt, zijn legio! Maar hoe vergelijk je nu het aanbod van alle verschillende mogelijkheden? De Belgische banken bieden allemaal zo hun eigen soorten kredietkaart aan, met verschillende specificaties en mogelijkheden. Op internet kun je informatie vinden over de maar liefst 38 verschillende kredietkaarten die bij Belgische banken verkrijgbaar zijn. Al deze kaarten verschillen van elkaar in de kredietlimiet, het rentepercentage, de extra voordelen, en ga zo maar door. Een goede vergelijking maken is dan ook zeer de moeite waard!

kredietkaart-voordelen

 

 

 

Hoe vergelijk je kredietkaarten?

Als je op zoek bent naar een kredietkaart die bij je past, dan is het belangrijk om de verschillende mogelijkheden op een rijtje te zetten. Je kunt er voor kiezen om bij de verschillende Belgische banken te vragen naar de mogelijkheden. Veel mensen denken dat ze gebonden zijn aan de bank waarbij ze hun rekening(en) hebben geopend, maar voor verreweg de meeste kredietkaarten is dat niet het geval. Door te vragen naar de mogelijkheden bij de banken zelf, geraak je snel thuis in de materie. Dit is echter wel een arbeidsintensief proces, wat dus tijd vraagt. Een sneller alternatief om kredietkaarten te vergelijken, is door op internet op zoek te gaan naar relevante informatie. Er zijn verschillende websites waarop veel informatie te vinden is over de verschillende kredietkaarten. Deze website is daarvan een voorbeeld bij uitstek!

 

Bij de meeste mensen zijn de namen VISA en MasterCard wel bekend, en mogelijk ook American Express. In België en andere Europese landen zijn VISA en MasterCard het meest voorkomend en ook het meest geaccepteerd als betaalmiddel. American Express is minder bekend en gebruikt in België en omringende landen. Wij raden kredietkaarten van dit merk dan ook af, tenzij je zeer geregeld op reis gaat naar Noord- of Zuid-Amerikaanse landen.

 

Bovendien worden de kaarten van VISA en MasterCard wereldwijd erkend als geldig betaalmiddel, wel zo handig! Een belangrijke eerste vergelijking is dus die tussen VISA en MasterCard, zou je denken. Maar eigenlijk is het verschil tussen deze twee helemaal niet zo relevant. Het is veel belangrijker om goed te kijken naar de specifieke eigenschappen van de kaarten zelf, dan naar de merknaam die erop staat.

 

Er zijn bijvoorbeeld reguliere kredietkaarten, maar ook zakelijke kredietkaarten of kredietkaarten specifiek voor studenten. Alle verschillende kaarten hebben verschillende eigenschappen. Zo verschilt de kredietlimiet per kaart, maar ook mogelijke bijkomende kortingen kunnen een rol spelen in jouw overweging. Vanzelfsprekend zijn ook de kosten die verbonden zijn aan een bepaalde kredietkaart, van belang.

 

Extra voordelen

Na het uitvoeren van een uitgebreide vergelijking, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de kredietkaarten van Beobank met kop en schouders boven het maaiveld uitsteken. Ten opzichte van kredietkaarten die andere banken aanbieden, bieden de Beobank kredietkaarten verschillende extra voordelen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan extra garantie of een bijgesloten diefstalverzekering of reisverzekering. Veel kredietkaarten van Beobank vragen daarnaast slechts een lage of zelfs geen jaarlijkse bijdrage. Voor de meeste kredietkaarten is het bovendien niet nodig om een zichtrekening geopend te hebben bij Beobank.

 

Veel mensen zijn bang om slachtoffer te worden van kaartfraude of internetfraude. Voorzichtigheid is ook geboden, want er zijn genoeg criminelen actief die zich bezighouden met het plegen van fraude met kredietkaarten. De kredietkaarten van Beobank bieden een extra garantie, waarmee je verzekerd bent in het geval van fraude. Je loopt dus geen risico bij het betalen met jouw kredietkaart van Beobank!

 

Sommige kaarten hebben een bijgesloten verzekering, wat een extra voordeel is. Wat te denken van bijvoorbeeld een diefstalverzekering. Voor alle aankopen die je doet met een kredietkaart van Beobank die een bijgesloten diefstalverzekering heeft, ben je verzekerd in geval van diefstal van het aangekochte product. Dat is nog eens veilig en verzekerd shoppen! Ben je regelmatig op reis, dan is het handig als je (internationale) kredietkaart is gekoppeld aan een bijgesloten reisverzekering. Je hebt dan geen omkijken meer naar het afsluiten van individuele of doorlopende reisverzekeringen bij andere instanties. Alle betalingen tijdens jouw reis zijn automatisch verzekerd in geval van een bijgesloten reisverzekering!

 

Beste puntenspaarprogramma

Een ander bijkomend voordeel van de kredietkaarten van Beobank, zijn de programma’s voor punten sparen. Bij elke aankoop die je doet met een kredietkaart die is aangesloten bij Beobank, spaar je automatisch punten. Ook andere banken bieden soortgelijke diensten aan, maar we kunnen wel vaststellen dat de puntenspaarprogramma’s van Beobank het beste zijn te noemen.

 

Beobank biedt bovendien verschillende soorten spaarprogramma’s aan, afhankelijk van jouw wensen. Je kunt dus punten sparen, die zich laten omzetten in kortingen waar jij ook daadwerkelijk iets aan hebt! Bij Beobank kun je informeren naar de mogelijkheden. Neem de puntenspaarprogramma’s dan ook zeker mee in de overweging over welke kredietkaart voor jou het meest geschikt is.

 

Punten sparen gaat bij Beobank volledig automatisch. Je hoeft daar dus niets extra’s voor te doen. Bij elke betaling worden de punten automatisch bijgeschreven. Als je ervoor kiest om veel van je betalingen uit te voeren met een kredietkaart van Beobank, dan stapelen de punten zich dus al snel op. Dat levert fikse kortingen op. Betalen met een kredietkaart van Beobank levert dus voordelen op, in de vorm van financiële kortingen. De puntenspaarprogramma’s van Beobank zijn dan ook zeer de moeite waard!

kredietkaart aanvragen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Let op: geld lenen kost ook geld.