Spaar en pluk

KredietkaartAls je de houder bent van een kredietkaart van VISA of MasterCard, dan ben je misschien ook wel bekend met de mogelijke spaarprogramma’s. Met elke betaling die je doet met je kredietkaart, spaar je punten. Een bekend voorbeeld van een spaarprogramma is ‘Spaar en Pluk’. Het Spaar en Pluk programma wordt op verschillende websites en door verschillende instellingen aangeprezen, maar feitelijk gezien zijn er betere alternatieven op de markt. Hieronder volgt een korte introductie van het Spaar en Pluk programma. Ook wordt er gekeken naar enkele minpuntjes van dit spaarsysteem. Beobank biedt kredietkaarten met gunstigere voordelen!

kredietkaart-voordelen

 

 

 

Wat is Spaar en Pluk?

Spaar en Pluk is een spaarsysteem, waarmee je waardecheques bij elkaar spaart door betalingen uit te voeren met je kredietkaart. Zowel kredietkaarten van VISA als MasterCard zijn geschikt om deel te nemen aan de Spaar en Pluk programma’s. Door betalingen te verrichten met jouw VISA kaart of MasterCard, spaar je automatisch punten. Dat is wel alleen het geval bij betalingen van minimaal €25,-. Per transactie met je kredietkaart die is aangesloten bij Spaar en Pluk, spaar je een punt. Na vijf transacties van minimaal €25,- per stuk, heeft u dus een waardecheque gespaard. Verzamel je genoeg punten, dan verkrijg je een waardecheque van €5,-, die bij verschillende winkels te besteden is.

 

Kredietkaarten die worden beheerd door Worldline, hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan het Spaar en Pluk programma. Om deel te nemen aan Spaar en Pluk, meld je jouw kredietkaart aan en start je met sparen. De behaalde punten kunnen in ruim 130 winkels worden besteed. Op internet zijn alle voorwaarden te vinden over het spaarprogramma.

 

Nadelen aan Spaar en Pluk

Het spaarsysteem Spaar en Pluk wordt voorgedaan als een systeem dat alleen maar voordelen oplevert voor de deelnemers. Dat is helaas niet het geval, want er zijn wel degelijk kanttekeningen te maken op dit spaarprogramma.

 

Ten eerste is het noodzakelijk om jouw kredietkaart in te schrijven voor het Spaar en Pluk spaarprogramma. Daarvoor moet je dus de benodigde gegevens opgeven. Je kunt er gelukkig wel vanuit gaan dat Spaar en Pluk zorgvuldig met jouw persoonlijke gegevens zal omspringen. Na aanmelding moeten de gegevens echter geverifieerd worden bij jouw bank. Het kan daarom wel twee tot drie maanden duren voordat je de eerste waardecheques ontvangt. Dat is wel erg lang wachten voordat het spaarsysteem ook daadwerkelijk iets oplevert!

 

Niet alle kredietkaarten kunnen bovendien deelnemen aan Spaar en Pluk. Alleen kredietkaarten die beheerd worden door Worldline zijn geschikt om voor het spaarsysteem in aanmerking te komen. In de praktijk betekent dit dat kredietkaarten van Beobank, Bank van de Post, Europabank, Miles&More en ICS niet aan het spaarprogramma kunnen deelnemen.

 

Een ander nadeel is de manier waarop de punten worden gespaard. Het Spaar en Pluk systeem kent een spaarpunt toe bij elke betaling van minimaal €25,-. Heb je vijf punten gespaard, dan ontvang je een waardecheque van €5,-. Dat betekent dus dat je minimaal €125,- besteed moet hebben, voordat je daadwerkelijk een waardecheque in handen hebt. Maar waarschijnlijk is het bedrag dat je betaald hebt, vele malen hoger! Niet elke betaling is immers exact €25,-. Een serieus nadeel aan dit systeem, is dat niet elke euro die je met de kredietkaart betaalt ook daadwerkelijk punten oplevert. Dat moet beter kunnen!

 

Een ander nadeel is het feit dat de waardecheques allesbehalve vrij te besteden zijn. Er zijn zo’n 130 winkels aangeloten bij het Spaar en Pluk programma, maar de cheques zijn alleen te besteden bij speciale aanbiedingen. Zo wordt het voordeel dat je hebt behaald, wel erg beperkt door het aanbod. Ook dat moet beter kunnen!

 

Punten sparen bij Beobank

Zoals gezegd kunnen kredietkaarten van Beobank niet deelnemen aan het Spaar en Pluk programma, omdat deze kaarten niet beheerd worden door Worldline. Dat neemt echter niet weg dat de kredietkaarten van Beobank gunstige (spaar)voordelen kennen.

 

Zoals je wellicht weet, heeft Beobank veel verschillende kredietkaarten in het assortiment. Het grote voordeel daarvan is dat je altijd een kredietkaart kunt verkrijgen die past bij jouw situatie en wensen. Het aantal van de kredietkaarten van Beobank, inclusief bijkomende voordelen en spaarprogramma’s, zijn op een rijtje gezet.

 

Beobank Extra World MasterCard

De Beobank Extra World MasterCard kent een jaarlijkse bijdrage van €5,- en een kredietopening van bijvoorbeeld €3000,-. Door met deze kredietkaart te betalen, verkrijg je automatisch 1% korting. Gedurende de eerste drie maanden dat je de kredietkaart gebruikt, krijg je zelfs 3% korting op al je aankopen. Het eerste jaar krijg je bovendien €5,- cadeau, die je krijgt teruggestort op je rekening na je eerste betaling met de kredietkaart. Zo betaal je het eerste jaar dus geen bijdrage.

 

Beobank VISA

De Beobank VISA kredietkaart vraagt eveneens een jaarlijkse bijdrage van €5,-, maar ook bij aanschaf van deze kaart krijgt u deze €5,- weer teruggestort op je rekening. Dat gebeurt na de eerste betalng met de kredietkaart. Deze kredietkaart is zeer aantrekkelijk voor internetshoppers, omdat je 3% korting verkrijgt op elke online aankoop die met deze kaart wordt betaald.

 

Beobank World Travel MasterCard

De Beobank World Travel MasterCard is – de naam zegt het al – zeer geschikt voor (wereld)reizigers. Op het eerste oog vraagt deze luxe kredietkaart een flinke jaarlijkse bijdrage van €50,-, maar na de eerste betaling met de kredietkaart krijg je dit bedrag teruggestort op je rekening. Daarnaast ontvang je maarliefst 5000 miles cadeau bij aanschaf van deze kaart! Punten (miles) sparen gaat daarnaast vanzelf. Voor elke euro die je betaalt met de kredietkaart, ontvangt u een mile. Miles kunnen worden omgezet naar vliegtickets naar keuze, of naar treintickets voor internationale treinreizen.

 

Beobank Neckermann World MasterCard

De Beobank Neckermann World MasterCard vraagt om een jaarlijkse bijdrage van €5,-, maar je krijgt jaarlijks ook €5,- cadeau na de eerste aankoop van het jaar. De kredietkaart is dus feitelijk gratis te verkrijgen. Voor vakantieliefhebbers is dit de ultieme kredietkaart, want elke euro die u met de kaart uitgeeft levert u een Neckermann punt op. Elke honderd Neckermann punten leveren een euro korting op bij het boeken van uw volgende vakantie. Het voordeel kan zo opleveren tot €250,- korting op uw vakantie!

kredietkaart aanvragen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Let op: geld lenen kost ook geld.