Kredietkaart verloren of gestolen? Bel Card Stop!

KredietkaartHet hebben van een persoonlijke kredietkaart heeft vele voordelen. Het is immers erg prettig om een bepaalde kredietlimiet te hebben. Dat maakt investeren en het uitvoeren van betalingen net even wat gemakkelijker. Is je kredietkaart verloren of gestolen, dan is het echter noodzakelijk om actie te ondernemen. Andere mensen kunnen op jouw naam veel (financiële) schade aanrichten. In geval van een verloren of gestolen kredietkaart, bel je direct Card Stop!

kredietkaart-voordelen

 

 

 

Kredietkaart verloren

Ben je jouw Beobank kredietkaart verloren, dan is het niet direct waarschijnlijk dat deze in verkeerde handen is gevallen. Hopelijk is er sprake van een eerlijke vinder, die de kaart terug opstuurt naar de kredietkaartmaatschappij of naar de Beobank. Toch loop je een risico op het moment dat je jouw kredietkaart bent kwijtgeraakt.

 

Je kaart is wel beveiligd met een persoonlijke code, dus directe betalingen in winkels en geldopnames bij geldautomaten door derden zijn niet mogelijk. Maar in geval van internetbetalingen, is het invoeren van een pincode niet noodzakelijk. Door alleen het kredietkaartnummer en de vervaldatum van de kaart in te voeren, kan iemand al een online aankoop doen. Deze gegevens zijn op de kredietkaart zelf te vinden.

 

Het is om deze reden noodzakelijk om direct actie te ondernemen op het moment dat je jouw kredietkaart bent kwijtgeraakt. Bel direct naar Card Stop om de kaart te blokkeren en om een nieuwe kaart aan te vragen!

 

Kredietkaart gestolen

In geval van diefstal van je kredietkaart, moet je ook onmiddellijk actie ondernemen. Bij een diefstal is er immers sprake van kwade opzet. De personen die jouw kredietkaart gestolen hebben, zullen daar financieel voordeel mee willen behalen. Het is daarom belangrijk om direct met Card Stop te bellen. De kredietkaart wordt direct geblokkeerd, zodat het niet mogelijk is om hiermee transacties te voldoen. Vervolgens vraag je eenvoudig en snel een nieuwe kredietkaart aan. Wel zo gemakkelijk!

 

Hoe doe je aangifte?

Je kredietkaart kwijtraken of het slachtoffer worden van diefstal, dat kan op ieder moment van de dag gebeuren. In geval van verlies of diefstal neem je direct contact op met Card Stop via telefoonnummer 070-344344. Card Stop is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Jouw kaart zal onmiddelijk worden geblokkeerd. Daarvoor is het wel handig om de naam van de uitgever van de kaart, het kredietkaartnummer, het nummer van de zichtrekening die aan de kaart gekoppeld is en al jouw persoonlijke gegevens bij de hand te houden. Na het doen van aangifte, kun je ook direct een nieuwe kredietkaart aanvragen.

 

Mogelijke gevolgen van het niet aangeven

Ben je jouw kredietkaart verloren of is er sprake van diefstal, dan moet je dit direct aangeven bij Card Stop. De kaart wordt dan niet alleen geblokkeerd, ook ben je door de aangifte verzekerd van de nodige garanties. Wordt er kredietkaartfraude gepleegd met jouw Beobank kredietkaart, dan ben je in ieder geval goed gedekt. Als je geen aangifte doet van verlies of diefstal van de kaart, dan kan de dekking niet worden gegarandeerd. In geval van diefstal is het overigens ook aan te raden om aangifte te doen bij de politie.

kredietkaart aanvragen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Let op: geld lenen kost ook geld.