Hoe kan je een betaling annuleren?

KredietkaartEen kredietkaart is in bepaalde situaties enorm handig. Vaak krijg je op het einde van de maand je maandelijkse inkomen binnen. Dan heb je aan het begin van de maand meestal wel voldoende geld op je rekening staan. Tegen het eind van de maand kan het zijn dat er van je geldreserves helaas niet veel meer over is. Geld dat je niet hebt, kun je dan ook niet uitgeven. Een kredietkaart van Beobank biedt dan uitkomst. Met een kredietkaart hoef je niet meteen je uitgaven te betalen, maar kun je op het einde van de maand de rekening betalen. En dat is precies het moment dat je jouw loon weer binnenkomt. Zo kun je toch ongestoord de hele maand lang leuke aankopen doen.

kredietkaart-voordelen

 

 

 

Onterecht afgeschreven geld

Een kredietkaart biedt dus voordelen, maar het kan ook gebeuren dat er ineens geld van je kredietkaart wordt afgeschreven zonder dat je daar opdracht toe hebt gegeven. Kredietkaartfraude komt nu eenmaal voor. Dat is natuurlijk vervelend. Het is dus belangrijk om je afschriften goed te bekijken en erop te letten dat alle bedragen kloppen. Je wilt niet op het eind van de maand een hoge rekening moeten betalen, die deels niet van jou is. Een betaling annuleren kan tegenwoordig heel eenvoudig. Als je dus merkt dat er iets ten onrechte is afgeschreven van je kredietkaart, kun je het bedrag gewoon terugvragen.

 

Een betnaling annulere

Soms wil je een betaling met je Beobank kredietkaart annuleren. Bijvoorbeeld omdat een bedrijf geld van je rekening af heeft geboekt voor een aankoop die je niet hebt gedaan of omdat een bedrijf de goederen of diensten die je hebt besteld, niet heeft geleverd. Je kunt eerst proberen om onderling iets te regelen met de verkopende partij. In de meeste gevallen gaat het echter om een automatische betaling die onterecht is uitgevoerd, een foutje in het systeem dus. Binnen enkele dagen wordt het bedrag dan weer teruggestort op je rekening.

 

Soms kan het echter voorkomen dat je er onderling met de verkopende partij niet uitkomt. Je kunt dan bellen naar je eigen bank, in dit geval de Beobank. Je wordt gevraagd een formulier in te vullen met je gegevens. Je persoonsgegevens en kredietkaartgegevens zijn voldoende om het formulier op te sturen. Wanneer de bank vindt dat het bedrag inderdaad ten onrechte van je rekening is afgeschreven, dan krijg je het afgeschreven bedrag gewoon terug. Je hoeft dus zelf niet veel te regelen. Beobank zoekt alles voor je uit.

kredietkaart aanvragen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Let op: geld lenen kost ook geld.