Moet je nu voor Visa, of voor Mastercard gaan?

Betalingen doen, het kan dezer dagen zelfs zonder enige moeite. Er bestaan tal van betaal methodes voor als we onze aankopen in een winkel doen en ook via het internet. Een van die methodes is betalen met een Visa of een Mastercard. Maar we hebben niet allen voor zulke aankopen een dergelijke kredietkaart nodig. Welke kredietkaart is de beste, klik hier!

Vele mensen hebben dezer dagen naast een gewone bankkaart ook een kredietkaart zoals Visa en Mastercard. Mocht je je afvragen wat het verschil is tussen deze twee. Vraag het aan een eigenaar van een Visa of Mastercard, de kans bestaat dat ze je het zelf niet kunnen zeggen. Zijn er noemenswaardige verschillen en heb jij er voordelen bij?

Op zich zijn de verschillend niet zo duidelijk tussen een Visa en Mastercard. Beide zijn kredietkaarten waarmee je wereldwijd kan betalen. Visa is eerder ontstaan dan Mastercard, dus is iets bekender en in een uitzonderlijk geval zal Mastercard niet als betaalmiddel kunnen dienen. Maar ook dat verschil is minder en minder aanwezig. Beide kredietkaarten zijn nu bij veel mensen gekend en vaak aanwezig in portefeuilles.

Kredietkaarten zoals Visa en Mastercard hebben vooral het gemak dat je betaling niet onmiddellijk van je rekening gaat. Het is zo bij kredietkaarten dat de bank pas na een maand het geld automatisch van je bankrekening zal halen. Gaat het over echt grote bedragen dan kan je mogelijk zelfs een terug betaling hebben over langere tijd. Let wel dat er dan meer kosten zullen zijn en je dus meer zal terug betalen dan het oorspronkelijke aankoopbedrag.

De kosten van een Visa en Mastercard, dat is vaak iets waar mensen zich op vergissen. Je moet al een kost betalen om de kaart te mogen gebruiken. Sommige banken doen dit ook al gratis, maar een uitgestelde betaling, daar gaat de bank je iets extra voor aanrekenen. Bekijk het als een kleine lening, een bank laat je een groter bedrag uitgeven dat jij dan een maand later of op langere termijn zal terug betalen. Het verdienmodel van een bank is net wat beschreven is. Geld laten gebruiken dat je zelf niet voor handen hebt. Jij hebt het gemak dat je de aankoop kan doen, maar daar wil de bank wat aan verdienen. Jouw gemak is een ander zijn inkomen.

Dus het is wel opletten met een Visa of Mastercard in je hand. Het gemak is één ding, de keerzijde is dat je je eigen budget op orde moet houden. Met een aankoop die pas een maand later van je rekening gaat, zal je alles goed in de gaten moeten houden dat je met je inkomen je vaste maandelijkse uitgaven kan blijven betalen.

Ook voor vele ondernemers is een Visa kaart of Mastercard een handig betaalmiddel. Als deze gekoppeld is aan de zaak kan je ook op die manier een aankoop doen en zo later de terugbetaling uitvoeren. Voor vele mensen zijn deze kredietkaarten een goede oplossing.

We zijn in een maatschappij gekomen dat we minder met cash geld gaan betalen en sneller met de bankkaart of kredietkaart boven halen in een winkel. Je hoeft niet met geld over straat te lopen, wat soms een onveilig gevoel kan geven. Overvallen zijn snel gedaan, aangezien het geld in je handtas of in de achterzak van je broekzak zit bij mannen. Een kredietkaart of bankkaart is pas te gebruiken als je de pincode kent.

Welke kaart je het beste kan kiezen is een keuze die je uiteindelijk zelf moet maken. Heb je al een zichtrekening en bankkaart bij een bank, dan kan je gemakkelijkheidshalve bij dezelfde bank blijven en daar een Visa of Mastercard aanvragen. Informeer uiteraard naar de kosten bij die bank, want een dure kredietkaart in gebruik zal je op jaarbasis wel wat geld kosten. Daarom kan het wel weer handig zijn alle banken te vergelijken en de goedkoopste eruit te halen. Je kan nu ook vaak een kredietkaart aanvragen bij een bank zonder daar ook een zichtrekening te hebben. Nog een gebruiksgemak dat je niet een altijd van bank moet veranderen om een bankkaart of kredietkaart aan te vragen. Banken gaan ook kijken hoe ze hun diensten zoveel mogelijk kunnen verkopen met zoveel mogelijk gemak voor nieuwe en bestaande klanten.

Een Visa en Mastercard zijn dus beide kredietkaarten zonder grote verschillen. Je kan bijna een keuze maken door het uitzicht van de kaart, de kleur die je het mooiste lijkt is de grootste kanshebber. Maar weet dat een kredietkaart vooral een betaalmiddel is welke je kan helpen als je ze juist gebruikt. Bekijk hier alle info over Visa en Mastercard.

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.