Ontdek nu het verschil tussen Visa en Mastercard!

Het is altijd handig om te beschikken over een extra betaalmiddel zoals een Visa of Mastercard. Als je even geen cash geld in bezit heb kan je altijd één van deze kaarten boven halen. Maar wat is de beste keuze? Ontdek hier meer informatie.

Beide kredietkaarten bieden het voordeel dat je er bijna overal ter wereld mee kan betalen. Je hebt dus geen grote sommen cash geld meer nodig. Zeker op reis is dat een groot voordeel en zal je met een veiliger gevoel uitstapjes kunnen maken. Je kan met een Visa of Mastercard betalen op restaurant, in je hotel en bij het winkelen.

Nog een voordeel is dat je bij aankopen met een Visa of een Mastercard enkele dagen verzekerd bent tegen verlies of diefstal. Het echte verschil tussen beide kredietkaarten zit hem in het feit dat de jaarlijkse bijdragen, de voorwaarden en de veiligheid kunnen verschillen van bank tot bank. De ene bank zal een hogere kost aanrekenen en andere voorwaarden stellen om een kredietkaart te kunnen bekomen. Je kan een kredietkaart aanvragen bij jouw eigen bank of een andere bank naar keuze. Bekijk de verschillen goed tussen een Visa en Mastercard door de kleine lettertjes te lezen en bij vragen contact op te nemen met een bank bediende.

Wat nog goed bekeken moet worden zijn de kosten om je aankoop terug te betalen. De hoogte van bestedingslimiet is ook iets wat je in de gaten moet houden. Je kan niet onbeperkt geld uitgeven met een Visa of Mastercard. En elke kaart heeft ook zijn eigen voorwaarden die zeker goed moeten bekeken worden zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De voorwaarden voor een Visa kaart zijn soms iets soepeler, ook de bestedingslimiet is hoger of makkelijker naar eigen wens in te stellen. Een Mastercard is dan weer vaker gekoppeld aan uw eigen bankrekening, wat dan weer makkelijker is om uw krediet aan te vullen. Maar stap je over naar een andere bank, dan kan je die kaart niet meenemen bij de overstap.

Het is wikken en wegen welke kredietkaart het beste voor jou geschikt is. Een Visa en Mastercard, doen uiteindelijk hetzelfde werk, ze laten je toe betalingen wereldwijd uit te voeren en je hoeft pas na een maand terug te betalen. In sommige gevallen kan je de termijn langer laten uitlopen en over meerdere maanden terug betalen. Een groot bedrag is mogelijk niet na een maand al terug te betalen met jouw inkomen. Want een Visa of Mastercard is wel handig om geld uit te geven maar wees ervan bewust dat je dat geld ook moet terug betalen. Een bankkaart is handig om de dagelijkse uitgaven mee te doen. Een kredietkaart kan je gebruiken voor zaken aan te kopen waarvan het bedrag te hoog ligt om onmiddellijk van je bankrekening te zien gaan.

Zie een kredietkaart niet alleen als een handig middel om betalingen uit te stellen en zo veel mogelijk op krediet te kopen. Dat gaat je op jaarbasis geld kosten, niet alleen om de Visa of Mastercard te mogen gebruiken, maar ook de kosten van uitgestelde betaling. Hou goed in het achterhoofd dat een aankoop met een Visa of Mastercard je meer zal kosten dan de aankoop van de dienst of product.

De kosten zijn één ding, het gebruiksgemak van een kredietkaart is het andere. Dat is voor veel mensen echt wel een gemak dat elke maand weer gebruikt kan worden. De kosten volgen mekaar snel op, soms heb je eens een onverwachte aankoop te doen die je niet in één keer kan betalen of waarvoor je gewoon niet genoeg geld op je zichtrekening hebt staan. Niets abnormaal en bij vele mensen en gezinnen is dit meer en meer het geval. Dan kan je handig met de Visa of Mastercard de betaling uitvoeren en zo weer het gemak genieten dat je je aankoop in huis kan halen.

Koop je iets via het internet, dan is een kredietkaart zoals Visa en Mastercard ook een handig betaalmiddel. Je geniet een bescherming en ook hier zal de betaling niet onmiddellijk van je zichtrekening gehaald worden. De kosten neem je er bij uiteraard. Op reis gaan of een reis bestellen kan nu ook snel via het internet, en dan is het handig als je met een kredietkaart een hotelkamer kan vastleggen en op je twee oren kan slapen en weten dat je zeer binnenkort op reis kan gaan.

Een Visa en Mastercard hebben dus gelijkende voor en nadelen. Het is aan jou om hier de beste keuze te maken. Ga na wat de kosten zijn, de voorwaarden van de bank en het gebruiksgemak naar terugbetaling toe. Bekijk hier alle kredietkaart informatie.

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.