Visa en Mastercard: welke kaart past bij jou?

Ben je op zoek naar een kredietkaart, de meeste gekende zijn Visa en Mastercard, maar ken jij alle verschillen tussen deze twee? Wat als we je zeggen dat er haast geen verschillen zijn. Een Visa kaart bestaat al langer dan de Mastercard en is dus iets meer gekend. En gelijk is het ook iets meer aanvaard als betaalmiddel in de wereld. Al begint dat nu meer en meer te vervagen. Bekijk hier meer infomatie.

Een Visa kaart of mastercard, er zijn zoveel mensen die er al eentje hebben. Het is een extra betaalmiddel, waarmee je overal ter wereld, in winkels en online kan betalen. Met een kredietkaart via het internet betalen is zeer handig, vaak is niet meer nodig dan je kaartnummer, veiligheidscode en vervaldag van de kaart. Hetzelfde principe voor de Mastercard, ook met deze kaart kan je dezelfde betalingen uitvoeren.

Het verschil tussen Visa en Mastercard zijn de kosten. Elke bank heeft een Visa of Mastercard in het aanbod, maar de kosten die zij aanrekenen zijn overal anders. Dus je moet gaan vergelijken per bank hoeveel de kosten zijn per kredietkaart. Je kan de benamingen van de kaart zien als een merk, net zoals de verschillende automerken. Je kan met elke auto rijden, maar elk merk heeft zijn eigen opties, een andere vorm en de ene auto kost meer dan de andere. De ene bank vraagt gewoon meer kosten aan zijn klanten voor het gebruik van een Visa of Mastercard.

Je moet vooral kijken naar de reden waarvoor je de kredietkaart wil gebruiken. Heb je deze nodig om af en toe eens een bestelling via het internet te plaatsen. Zoek dan een kredietkaart die voordelig uitkomt voor internet aankopen. Er zijn heus wel banken die op elke vraag van hun klanten inspelen en een bepaald aanbod samenstellen.

Ben je een wereldreiziger en overal ter wereld een betrouwbare en overal erkend betaalmiddel nodig. Dan heb je ontegensprekelijk een Visa of Mastercard nodig. Deze kaarten zijn overal erkend en je kan er zelfs geld mee afhalen. Je weet nooit mocht het eens nodig zijn met cash geld te betalen. Als je informatie vraagt, informeer dan goed of de kredietkaart overal aanvaard zal worden. Je wil niet meemaken maar 1 betaalkaart mee te nemen op reis en ze niet overal te kunnen gebruiken.

Nog een voordeel van een Visa of Mastercard is dat je met een uitgestelde betaling kan werken. Dus je kan nu geld uitgeven en pas binnen een maand zal het van je zichtrekening gehaald worden. Dat is in sommige gevallen wel een gebruiksgemak, stel dat je op reis bent en een onvoorziene kost hebt. Of ook in het dagelijks leven kan je een aankoop met hoog bedrag doen met je kredietkaart.

Je kan ook tegenwoordig een kredietkaart aanvragen zonder een zichtrekening te hebben bij die bank van aanvraag. De kredietkaart zal dan gelinkt worden aan de rekening waar je inkomen maandelijks op komt. Banken willen uiteindelijk ook zoveel mogelijk klanten zo veel mogelijk diensten verkopen, dus daarom gaan banken ook op deze manier te werk. Je kan er zo je voordeel mee halen door een goedkopere kredietkaart aan te vragen bij een andere bank, maar toch je zichtrekening te behouden bij je huidige bank.

De kosten van een Visa of Mastercard moet je dus bank per bank bekijken. Er zijn banken die het volledig gratis zullen aanbieden en weer anderen die je een vaste kost per maand of per gebruik van een kaart zullen aanrekenen. Ga goed na wat die kosten zijn op maand en op jaarbasis, want het gebruik van een kredietkaart kan je in sommige gevallen wel wat geld kosten. En als je dan toch geld uitgeeft kan je maar beter extra kosten zo laag mogelijk houden.

Het is van belang je maandelijks budget op orde te houden, ook al heb je een kredietkaart in bezit die je van alle gemak voorziet om betalingen te doen, als die kaart je teveel kost zal je dat ook zien aan het saldo op je zichtrekening. Samen met je andere kosten moet je dus goed kijken dat er maandelijks niet meer uitgaat dan inkomt. Ook al kan je met een uitgestelde betaling werken dankzij je Visa of Mastercard, kijk goed na dat je niet meer uitgeeft dan dat je uiteindelijk kan terugbetalen.

Het is helemaal jouw keuze welke kredietkaart het beste voor jou geschikt is. Een Visa en Mastercard zijn dus twee keer dezelfde kredietkaart, enkel de kosten verschillen per bank. En voor het gebruik ervan zal je bij de ene bank meer betalen dan bij de andere bank. Bekijk hier alle informatie.

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.