American Express

KredietkaartWelk merk kredietkaart heb jij op het oog? Uit de reclames zullen de merknamen van VISA en MasterCard je bekend voorkomen, maar de verschillen tussen deze merken zullen maar weinigen kunnen benoemen. Logisch, want VISA en MasterCard ontlopen elkaar ook niet veel. Hoe anders is dat bij American Express, een andere grote uitgever van kredietkaarten.

Als het over kredietkaarten gaat, dan worden daar vaak de kaarten van VISA en MasterCard mee bedoeld. De derde grote speler op de wereldmarkt van kredietkaarten is American Express, een Amerikaanse financiële dienstverlener. In België is American Express voornamelijk bekend van de kredietkaarten, maar toch wint dit bedrijf het niet van VISA en MasterCard. Wat zijn daar de redenen voor? Waarom horen we deze naam veel minder vaak dan VISA en MasterCard? Is het een goed idee om een kredietkaart van American Express aan te schaffen, of kies je beter voor andere merken?

kredietkaart-voordelen

 

 

 

Minder populair in Europa

Het schuilt hem eigenlijk al een beetje in de naam van de kredietkaart. American Express is voornamelijk gericht op de Amerikaanse markt, waaronder overigens zowel Noord- als Zuid-Amerika vallen. Waar de concurrerende kredietkaarten van VISA en MasterCard in Europa zeer populair zijn, is dat met American Express in mindere mate het geval. De reden van deze verminderde populariteit in Europa, is dat kredietkaarten van American Express niet vaak worden aanvaard binnen de Europese grenzen.

 

American Express kent enkele nadelen ten opzichte van VISA en MasterCard. Vanzelfsprekend speelt de verminderde acceptatie binnen Europa voor veel mensen een belangrijke rol. Het is immers niet praktisch als je geen betalingen of transacties uit kunt voeren met je kredietkaart. Dan heb je immers geen voordeel van de kaartmogelijkheden. Maar daarnaast is het houden van een kredietkaart van American Express ook relatief duur. Eerlijk is eerlijk: de geboden service is dan ook wel van een hoge kwaliteit. Maar daar betaal je ook voor!

 

VISA en MasterCard

Over het algemeen worden VISA en MasterCard, zeker binnen Europa, als beter beoordeeld dan American Express. Wereldwijd gezien scoort VISA het beste wat betreft kaartacceptatie. Nog iets beter dus dan MasterCard, al zijn de verschillen tussen deze twee klein. Als je een kredietkaart wilt verschaffen voor universele betalingen en transacties, dan is het aan te raden om VISA of MasterCard te prefereren boven American Express.

 

Het verschil tussen VISA en MasterCard is niet alleen wat betreft kaartacceptatie klein, maar ook als het gaat om service en kaartmogelijkheden. Bij het maken van je keuze voor een bepaalde kredietkaart, is het merk dan ook niet de belangrijkste keuzefactor. Beter let je op de kaartmogelijkheden dan op het merkje dat erop staat afgebeeld. Zowel VISA als MasterCard zullen immers voldoen aan je wensen op het gebied van dekkingsgebied en service.

kredietkaart aanvragen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Let op: geld lenen kost ook geld.