Argenta kredietkaart

KredietkaartEen kredietkaart is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. De meeste mensen hebben wel één of meerdere kredietkaarten op zak. Niet alleen kun je met behulp van een kredietkaart veilig en snel aankopen doen, maar je kunt ook overal ter wereld terecht bij diverse geldautomaten en in winkels. Op reis heb je dan ook niets anders nodig dan je kredietkaart. Een kredietkaart helpt je om aankopen te doen, die je pas achteraf betaalt. Dit is erg handig wanneer je grotere aankopen moet doen en wanneer je de betaling even uit wilt stellen. Zo ben je er beter op voorbereid.

kredietkaart-voordelen

 

 

 

De kredietkaart van Argenta

Argenta is een bank- en verzekeringsgroep in België die zich specialiseert in het aanbieden van spaar- en beleggingsproducten, kredieten en verzekeringen. Je kunt hier dan ook je kredietkaart aanvragen. Argenta heeft, in tegenstelling tot Beobank, slechts één kredietkaart: de MasterCard. Waar Argenta een aantal jaar geleden ook Visa kredietkaarten aanbood, worden nu alle Visa kaarten omgezet naar een MasterCard. Om de kredietkaart van Argenta aan te vragen, zal je een zichtrekening bij Argenta moeten openen. De kredietkaart is wel gratis aan te vragen en je hoeft geen gebruikskosten te betalen. Betalen in de eurozone is gratis, dus je kunt overal gratis geld afhalen. Wanneer je te maken hebt met verlies of diefstal van de kredietkaart, kun je gratis een nieuwe kaart aanvragen.

 

Argenta versus Beobank

De MasterCard van Argenta is op veel punten gelijk aan de kredietkaarten van Beobank. De kredietkaarten van Beobank zijn ook gratis aan te vragen en behoeven eveneens geen gebruikskosten. Tevens krijg je bij Beobank een nieuwe kredietkaart wanneer je kaart gestolen is of als je hem verloren bent. Het is echter wel zo dat de kredietkaart van Argento geen verzekering bevat. Waar Beobank standaard gratis verzekeringen verschaft bij elke kredietkaart, kun je bij Argento zelf geen verzekering afsluiten. Deze verzekering zal je los moeten aanvragen.

 

De kredietkaarten van Argena en Beobank hebben dus veel overeenkomsten, maar ook enkele verschillen. Eén van de grootste verschillen is dat je bij de MasterCard van Argenta geen punten kunt sparen. Leuke kortingen of acties zitten dus niet bij de kaart inbegrepen. Hiervoor zal je je kredietkaart in moeten schrijven bij de Bank Card Company, een organisatie waar je punten kunt sparen bij elke aankoop van €25,- of meer. Beobank heeft verschillende kredietkaarten in het assortiment, waarbij je leuke kortingen krijgt en voor punten kunt sparen. Zo krijg je vaak bij elke uitgegeven euro een punt, waarmee je kortingen kunt krijgen in diverse winkels en online shops.

kredietkaart aanvragen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Let op: geld lenen kost ook geld.