Doorlopend krediet

KredietkaartStel, het is het einde van de maand en je hebt je salaris nog niet ontvangen, maar je hebt wel net dat ene leuke bankstel gezien waar je al een hele tijd naar op zoek was. Het is dan fijn dat je dan direct een bestelling kunt doen en ook af kunt rekenen. Ook het kopen van kleding of een groot cadeau kunnen flinke uitgavenposten zijn. Veel mensen kunnen een flink bedrag wel opbrengen, maar lang niet altijd in een keer. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk: er zijn niet veel mensen die een paar duizend euro op hun lopende rekening hebben staan.

kredietkaart-voordelen

 

 

 

Kredietkaart als doorlopende lening

Het gebruik van een kredietkaart kan in deze situaties de oplossing bieden. Je kunt hiermee namelijk een grote uitgave in een keer doen, en daarna gespreid terugbetalen. Op deze manier functioneert de kredietkaart dus als een doorlopende lening. Afhankelijk van wanneer je aflost, betaal je wel of geen rente over het geleende bedrag. Vaak kun je zelf bepalen in welke termijn je de lening afbetaalt. Dit is vaak anders dan kopen op krediet bij een winkel. Je betaalt daar een hoge rente en bent gebonden aan een vast aflossingsschema. Daar hoef je bij een kredietkaart niet voor te kiezen. Met de kredietkaart kun je zelfs geld opnemen op het moment dat jij het nodig hebt.

Andere voordelen

Behalve dat je de kredietkaart als een doorlopende lening kunt gebruiken, heeft het hebben van een kredietkaart nog een aantal voordelen. In veel buitenlandse webwinkels heb je bijvoorbeeld een kredietkaart nodig om af te kunnen rekenen. Als je een hotel of vliegticket wilt boeken, dan wordt vaak naar de kredietkaart gevraagd om de betaling te kunnen voldoen. Het is dan handig als je er direct een bij de hand hebt.

 

Bij de Beobank kun je een kredietkaart aanvragen, waarvoor je slechts een kleine jaarlijkse vergoeding betaalt. Soms hoef je zelfs helemaal niets te betalen. Zo wordt het ook voor iedereen die de kredietkaart incidenteel gebruikt, bijvoorbeeld voor het boeken van de jaarlijkse vakantie, ook mogelijk om er een aan te vragen. Bovendien bepaal je zelf of je in een keer af wilt lossen of in termijnen. Afhankelijk daarvan moet je rente betalen. Hoe hoog die rente is, hangt weer af van de kaart die je hebt gekozen.

 

Het is niet verplicht om ook direct ook een rekening te openen bij de Beobank. Behalve op de studentenkaart, die een maximale kredietlimiet heeft van €750,-, heb je standaard de beschikking over een besteedbare limiet van €3000,-.

Punten sparen

Een kredietkaart is niet alleen handig, het kan ook een heel voordelig betaalmiddel zijn. Als je betaalt met de kredietkaart, spaar je punten. Deze punten kun je aan allerlei zaken uitgeven, afhankelijk van de kaart die je gekozen hebt. Vaak krijg je bovendien standaard een kleine korting op elke aankoop die je doet met de kredietkaart.

 

Een ander voordeel is het uitgebreide verzekeringspakket dat je erbij krijgt. Zo kun je standaard gebruikmaken van een aankoopverzekering, waarmee jouw aankoop is verzekerd tegen diefstal en schade. Aan de verschillende kaarten zitten bovendien ook andere verzekeringen gekoppeld, zoals een verlengde garantie, reisverzekering of autoverzekering. Op deze manier wordt winkelen of reizen wel erg voordelig!

kredietkaart aanvragen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Let op: geld lenen kost ook geld.