Geld afhalen in het buitenland

KredietkaartAls je op vakantie bent, dan moet je meestal wel een aantal keer naar een pinautomaat om geld te pinnen. In veel landen is het betalen of geld afhalen met een pinpas minder gebruikelijk, en het is dan ook niet vanzelfsprekend dat jouw pinpas in elke winkel wordt geaccepteerd. In veel landen, ook binnen Europa, vinden veel betalingen cash plaats. Als je geld afhaalt in het buitenland, is het bovendien de vraag of je moet betalen voor het gebruik van je pinpas. Soms worden daar transactiekosten voor berekend. Ook kun je te maken hebben met een ongunstige wisselkoers.

Het is prettig om contant geld op zak te hebben, want in sommige gebieden wordt er nog maar weinig met een bankkaart betaalt. Iedereen kan zich vast wel een vakantie herinneren waarbij je speciaal naar een bepaald dorp of een specifieke stad moest gaan om geld af te halen.

kredietkaart-voordelen

 

 

 

Kredietkaart van Beobank

Bij de Beobank hebben ze hiervoor een oplossing bedacht. Wat je dan ook nodig hebt, is een kredietkaart van de Beobank. Deze bank heeft een uitgebreid aanbod van kredietkaarten, dus je kunt er altijd een kiezen die bij je past. Bovendien is de jaarlijkse bijdrage voor de meeste kaarten nihil. Het openen van een rekening bij de Beobank is bovendien niet verplicht als je een kredietkaart aanvraagt en je nog geen klant bent.

 

Als je de kredietkaart hebt, kun je er vervolgens geld op storten om een positief saldo op de kaart te verkrijgen. Vervolgens kun je met de kredietkaart geld afhalen, zonder dat je transactiekosten hoeft te betalen voor het afhalen van geld. Je betaalt de Beobank slechts een kleine wisselkoersprovisie. Je voorkomt hiermee dus de kosten die maakt voor het gebruiken van je pinpas. Op deze manier kun je erg veel geld besparen.

Kredietkaart voor reizigers

Reizen met een kredietkaart van de Beobank is ook om andere redenen handig. De kredietkaarten van Beobank worden wereldwijd door meer dan 22 miljoen winkels en bedrijven geaccepteerd. Zo kun je er zeker van zijn dat je geld kunt opnemen en in het buitenland kunt betalen. Vaak wordt er bovendien bij het boeken van een hotel of vliegticket gevraagd om een waarborg, op basis van je kredietkaart. Je hebt de kredietkaart dus nodig om een reis te kunnen boeken.

 

Ben je een frequente reiziger, dan heeft de Beobank een speciale kredietkaart voor je, namelijk de Beobank World Travel MasterCard. Elke keer dat je met deze kaart betaalt, spaar je punten (miles). Deze miles kun je inwisselen voor gratis vliegtickets of treinkaartjes voor internationale treinen. Zo reis je ook nog eens heel voordelig met de kaart. Je krijgt er bovendien een uitgebreid pakket reisverzekeringen bij. Zo ben je met de kredietkaart verzekerd voor bijvoorbeeld reisongevallen, vertraging en verlies van bagage. Je krijgt er ook internationale reisbijstand bij, naast de aankoopverzekering en de extra garantie die je met elke kredietkaart van de Beobank verkrijgt. Behalve dat het gebruiken van een kredietkaart van de Beobank erg handig kan zijn, is het dus ook een erg voordelige manier van betalen voor reizigers

kredietkaart aanvragen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Let op: geld lenen kost ook geld.