Hoe werkt VISA?

KredietkaartEen kredietkaart van VISA is zeer praktisch in gebruik. En dat komt zeker niet alleen door de kredietlimiet, waar veel mensen behoefte aan hebben. Veel mensen vragen zich voor de aanvraag van een kredietkaart wel af hoe een VISA kaart nu eigenlijk werkt. Het is eigenlijk heel simpel: je kunt met de kredietkaarten van VISA wereldwijd betalingen uitvoeren, in winkels en op internet. Altijd en overal veilig betalen dus.

Betalingen met een VISA kaart gaan eigenlijk zoals een normale transactie met een bankpas. Dat geldt voor zowel betalingen in winkels als op internet, maar ook voor het opnemen van geld bij een geldautomaat. Tegenwoordig zijn de meeste kredietkaartbetalingen beveiligd met een persoonlijke code. Betalingen op het internet met een kredietkaart, gebeuren vaak in een beveiligde internetomgeving.

kredietkaart-voordelen

 

 

 

Klant betaalt met kaart

Betalen met een Beobank kredietkaart van VISA is dus eigenlijk hetzelfde als betalen met je reguliere bankpas. Zowel in winkels als op het internet kun je op een veilige manier betalingen uitvoeren met de kaart. Je kunt dan denken aan betalingen in hotels, restaurants, supermarkten, andere fysieke winkels en webshops. Ook kun je met een kredietkaart bijvoorbeeld een boeking bij een hotel garanderen, waarna de daadwerkelijke betaling plaatsvindt in het hotel zelf. De VISA kredietkaarten van Beobank worden wereldwijd geaccepteerd. Met meer dan 27 miljoen acceptatiepunten is VISA wereldwijd zelfs de meest geaccepteerde kredietkaart.

 

Een kredietkaart gebruik je dus bij betalingen, maar het is ook mogelijk om geld af te halen bij geldautomaten wereldwijd. Het gebruik van een VISA kredietkaart van Beobank verschilt dus eigenlijk niet van het gebruik van een reguliere bankpas. Een VISA kaart biedt daarbij verschillende voordelen.

 

Handtekening of PIN-code?

Betalingen met een kredietkaart werden vroeger enkel geautoriseerd door het zetten van een handtekening van de kaarthouder. Tegenwoordig voldoet deze autorisatie echter niet meer aan de beveiligingsbehoeften. Een handtekening is immers zo vervalst. Helaas komt kredietkaartfraude met regelmaat voor, waardoor enkel het zetten van een handtekening niet meer volstaat. Om kaartfraude te voorkomen, zijn andere beveiligingen noodzakelijk. Hoewel betalingen en transacties met kredietkaarten tegenwoordig goed zijn beveiligd, is persoonlijke alertheid toch geen overbodige luxe.

 

Tegenwoordig worden betalingen met een kredietkaart in winkels dan ook vrijwel allemaal uitgevoerd door het invoeren van een persoonlijke pincode. Er zijn nog wel een paar betaalautomaten waar het invoeren van een viercijferige code niet noodzakelijk is, maar deze zijn wel flink in de minderheid. Door de beveiliging van een pincode ben je ervan verzekerd dat anderen niet zomaar betalingen op jouw naam kunnen uitvoeren. Het is wellicht overbodig om te zeggen, maar zorg er dan wel voor dat jouw pincode strikt persoonlijk blijft. Scherm de code ook altijd goed af tijdens het intoetsen.

 

Bij betalingen via internet wordt er niet gewerkt met een pincode. Daar autoriseer je een betaling door het kredietkaartnummer en de vervaldatum van de kaart in te geven. Let er wel op dat de pagina waarop je deze gegevens invoert, voorzien is van een goede beveiliging. Alleen webadressen die beginnen met ‘https://’ zijn voorzien van een beveiligde omgeving. Is de internetomgeving niet beveiligd of vertrouw je de website niet helemaal, wees dan uiterst voorzichtig met het invoeren van gegevens over jouw kredietkaart.

 

Percentagekosten handelaars

Er is nog wel iets waarmee rekening gehouden moet worden bij kredietkaarten van VISA. Het is namelijk zo dat VISA percentagekosten vraagt aan handelaars. Dat wil zeggen dat handelaars een bepaald percentage van een betaling moeten afdragen aan VISA. Gelukkig worden deze kosten over het algemeen niet in rekening gebracht aan de particulier. Ben jij zelf een handelaar, dan is het wel van belang om rekening te houden met de percentagekosten die VISA in rekening brengt.

kredietkaart aanvragen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Let op: geld lenen kost ook geld.