Klein bedrag lenen

KredietkaartGeld lenen is tegenwoordig op heel veel plaatsen mogelijk. Niet alleen het lenen van grote geldbedragen behoort tot de mogelijkheden, maar ook een klein bedrag lenen is mogelijk. Je kunt geld lenen bij een bank, via een andere instelling of via particulieren. In alle gevallen heeft het lenen van een relatief klein bedrag een flink nadeel: je betaalt een fors percentage aan rentekosten, of zelfs een vastgesteld bedrag. Daardoor is het lenen van kleinere bedragen in verreweg de meeste van de gevallen helemaal niet rendabel.

kredietkaart-voordelen

 

 

 

Geld lenen: een dure aangelegenheid

Het is logisch dat het lenen van geld ook geld kost. De instelling die het geld aan je verstrekt, loopt immers een risico. De verleende dienst – het geld uitlenen – verdient ook een beloning. Die beloning betaal je in de vorm van rente. Veel banken maken reclame met de lage rentepercentages die zij aanbieden, maar in veel gevallen kom je bedrogen uit.

 

Zeker wanneer je kleine geldbedragen leent, betaal je daarover fors aan rente. Wil je bijvoorbeeld €100,- of €200,- lenen om een bepaalde aankoop te kunnen doen, dan is het niet vreemd als je daarvoor €20,- tot €40,- aan (rente)kosten voor moet betalen. In veel gevallen wordt overigens niet gesproken over rente, maar betaal je een vast bedrag.

 

Alternatief: neem een kredietkaart!

Er zijn andere manieren om je financiële ruimte wat te vergroten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een kredietkaart te nemen in de vorm van een doorlopend krediet. Het grote voordeel van een kredietkaart is dat je maandelijks een bepaalde bestedingslimiet tot je beschikking hebt. Je hebt daarbij de mogelijkheid om maandelijks terug te betalen, zodat rentekosten je bespaard blijven.

 

Het verkrijgen van een kredietkaart hoeft helemaal geen dure aangelegenheid te zijn. In veel gevallen betaal je een lage, of in sommige gevallen zelfs geen, jaarlijkse bijdrage. Het enige dat je betaalt, zijn de rentekosten. Betaal je keurig maandelijks terug, dan betaal je ook geen rentekosten. Simpel en voordelig!

 

Kredietkaarten van Beobank

Kredietkaarten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Beobank biedt kredietkaarten aan voor verschillende doelgroepen. Heb je maandelijks een klein beetje extra financiële ruimte nodig, dan zijn daarvoor verschillende kredietkaarten beschikbaar. Een kleine bestedingslimiet kan al voldoende ruimte verschaffen om die leuke aankoop net wel te kunnen doen! Let op: het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je het krediet ook weer terug kunt betalen. Het is dus belangrijk om een kredietkaart te verschaffen die past bij je wensen en doelen. Het aanvragen van een kaart met een te grote bestedingslimiet, leidt alleen maar tot extra kosten.

kredietkaart aanvragen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Let op: geld lenen kost ook geld.