Limiet verhogen kredietkaart

KredietkaartHet hebben van een kredietkaart biedt meer mogelijkheden op financieel gebied. Het saldo op de lopene rekening is dan geen issue waarmee je rekening moet houden in geval van een (aan)betaling of investering. Maar je hebt natuurlijk wel met een maximale bestedingslimiet te maken, die je niet kunt overschrijden. ‘The sky is the limit’ gaat dus niet op, en dat is maar goed ook. De limiet van jouw kredietkaart moet immers passen bij je persoonlijke situatie. Het is niet de bedoeling dat de kosten te hoog op gaan lopen. Toch zijn er situaties denkbaar waarin het (al dan niet tijdelijk) verhogen van de besteedbare limiet belangrijk is.

kredietkaart-voordelen

 

 

 

Hoe verhoog je de limiet?

Je zult niet zomaar, zonder verdere argumentatie, de maandelijks besteedbare limiet van je kredietkaart kunnen verhogen. Dat is maar goed ook, want anders zouden teveel mensen zich in de schulden gaan steken. En dat is niet de bedoeling van het houden van een kredietkaart, integendeel zelfs! Toch is het wel mogelijk om je limiet te verhogen. Bij Beobank dien je simpelweg een aanvraag in voor een (tijdelijke) verhoging van de limiet. De bank bekijkt de aanvraag nauwgezet. Als er voldoende aanleiding is om de limiet te verhogen, dan is dit binnen enkele werkdagen geregeld.

 

Welke argumenten zijn er?

Er kunnen verschillende redenen of oorzaken zijn die nopen tot het verhogen van de besteedbare limiet van je kredietkaart. Een regelmatig voorkomende en logische aanleiding tot het indienen van een verzoek, is een investering of grote betaling die je binnenkort gaat doen. Het kan gaan om het boeken van een vakantie, maar ook om een zakelijke investering. Er zijn eigenlijk heel veel redenen te verzinnen om jouw besteedbare limiet te verhogen. Vaak gaat het wel om incidentele transacties. Als jouw reguliere limiet niet voldoet voor je dagelijkse bestedingen, dan heb je mogelijk niet de juiste kredietkaart geselecteerd of kun je jezelf eens afvragen of je niet te veel geld uitgeeft.

 

Tot welk bedrag kun je gaan?

Het verschilt per kredietkaart wat de mogelijkheden zijn voor een eventuele verhoging van de limiet. Sommige kredietkaarten staan een verhoging helemaal niet toe, zoals de meeste studentenkaarten. Maar voor veel andere doelgroepen zijn er behoorlijk wat mogelijkheden. Wat die mogelijkheden zijn, is afhankelijk van jouw type kredietkaart. Bij Beobank kun je vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden. De bank heeft een groot scala aan kredietkaarten in het assortiment, zodat er voor iedereen een geschikte kaart beschikbaar is met een passende bestedingslimiet.

kredietkaart aanvragen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Let op: geld lenen kost ook geld.