Minilening

KredietkaartEen grote uitgave doen van een paar honderd of zelfs duizend euro gaat vaak niet met de gewone betaalpas. Veel mensen hebben een dergelijk groot bedrag niet op hun lopende rekening staan. Toch kan het zo zijn dat je in een keer veel geld moet afrekenen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het moment dat je nieuwe meubels gaat uitzoeken, net die ene leuke winterjas hebt gevonden of een nieuwe computer nodig hebt.

kredietkaart-voordelen

 

 

 

Betalen met een kredietkaart

Om die aankopen toch te kunnen doen, kun je gebruikmaken van een kredietkaart. Een kredietkaart is een doorlopende vorm van lenen, waarbij je steeds een klein bedrag leent, totdat je maximale bestedingslimiet is bereikt. Vaak begint deze limiet bij €3000,-, maar bij sommige kredietkaarten ligt dit bedrag ook hoger. Afhankelijk van de voorwaarden van de bank of instelling waarbij je de kaart hebt aangevraagd, kun je het bedrag dat je met de kaart hebt geleend maandelijks in een keer terugbetalen of kun je de aflossing verdelen over een langere periode. Als je niet in een keer aflost, dan komt er een maandelijkse rentebetaling bij. Hoe hoog de rente is, is afhankelijk van de kaart die je hebt.

 

Voordelen

Het voordeel van een kredietkaart is bovendien dat het een betaalmiddel is dat door heel veel winkels en bedrijven wereldwijd geaccepteerd wordt. Het kan zelfs zo zijn dat sommige betalingen alleen maar mogelijk zijn met een kredietkaart. Bij veel buitenlandse webwinkels zie je bijvoorbeeld dat wel de kredietkaart wordt geaccepteerd, maar betalingen via iDEAL en PayPal niet. Ook bij het boeken van een reis kan het zo zijn dat de kredietkaart gebruikt moet worden. Daar komt nog bij dat je bij het gebruik van een kredietkaart ook verschillende verzekeringen verkrijgt, zoals een aankoopverzekering en extra garantie.

 

Een ander voordeel van betalen met een kredietkaart, is dat je geen lening aan hoeft te gaan om een bepaalde grote aankoop te kunnen doen. Daar komt nog bij dat betalingen met een kredietkaart vaak sneller worden goedgekeurd dan betalingen via de betaalrekening.

 

Kredietkaarten bij Beobank

Bij de Beobank kun je kiezen uit verschillende kredietkaarten. Jouw keuze is afhankelijk van met welk doel je de kaart wilt gebruiken en wat je eigen voorkeuren zijn. De jaarlijkse bijdrage is bij Beobank nihil of erg laag. Je kunt bij de Beobank bijvoorbeeld gebruikmaken van een kaart met een hoge bestedingslimiet die verschillende spaarprogramma’s te bieden heeft. Het is bovendien niet verplicht om ook een zichtrekening te openen bij de Beobank als je nog geen klant bent.

 

De Beobank biedt, naast een uitgebreid assortiment kredietkaarten, een breed pakket aan verzekeringen. Het kan bijvoorbeeld gaan om aanvullende verzekeringen voor reizen. Als je de kaart wilt gebruiken met dit doel, dan heeft dat een meerwaarde.

 

Als je de kredietkaart voornamelijk gaat gebruiken om te winkelen, dan kun je bij verschillende winkels punten sparen voor extra korting, en krijg je bovendien standaard een klein percentage korting op elke aankoop. De spaarprogramma’s bestaan uit het sparen van punten voor kortingen bij verschillende websites of winkels.

 

Met de kredietkaart die gericht is op reizigers, kun je sparen voor vliegtickets of treintickets. Bij elke aankoop in bepaalde winkels krijg je de punten, die je dan uit kunt geven aan leuke extra’s.

kredietkaart aanvragen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Let op: geld lenen kost ook geld.