Prepaid MasterCard

KredietkaartEen prepaid MasterCard is te vergelijken met een prepaid telefoon: je zet er van te voren geld op, dat je op een later moment kunt gebruiken. Als bijvoorbeeld op reis gaat en liever niet in het land van bestemming van je kredietkaart of pinpas gebruikmaakt, dan kun je een prepaid kredietkaart aanvragen. Voordat je op reis gaat, zet je een bepaald bedrag op de kaart. Op je vakantiebestemming kun je er vervolgens op dezelfde manier mee betalen als met je andere betaalpassen. Je hoeft dus alleen de kredietkaart mee te nemen, de andere bankpassen kun je thuis laten.

kredietkaart-voordelen

 

 

 

Voordelen

Het voordeel is dat er bij diefstal van de kaart maar een beperkt bedrag afgeschreven kan worden. Bovendien is een prepaid kredietkaart anoniem. Jouw persoonlijke informatie kan daardoor niet gebruikt worden door andere mensen. Dit is ook een voordeel als je aankopen wilt doen via internet. Je loopt zo slechts een heel klein risico als je iets koopt bij een onbekende webwinkel.

 

De prepaid MasterCard kost, afhankelijk van de aanbieder, €10,- tot €30,- per jaar. Je kunt er op dezelfde manier geld mee opnemen als met je andere bankpassen. Het opladen van de prepaid kaart kan via iDEAL of een overschrijving.

 

Extra voordeel Beobank

Hoewel een prepaid MasterCard al de nodige voordelen biedt, hebben de kredietkaarten van de Beobank nog extra voordelen die je in overweging zou moeten nemen als je er over denkt om een kredietkaart aan te schaffen. De kredietkaarten van de Beobank zijn uiteraard niet anoniem, maar de Beobank biedt ook veel zekerheid als het gaat om het verrichten van betalingen. Zo krijg je bij een kredietkaart standaard een aankoopverzekering en extra garantie op elk product dat je met de kaart koopt. Als je kiest voor de Beobank Extra World MasterCard, krijg je er bovendien een verzekering voor online betalingen en een Beste Prijs Garantie bij.

 

Ook hoef je geen jaarlijkse kosten te maken om een kredietkaart van de Beobank te kunnen gebruiken. Als je dit vergelijkt met een prepaid MasterCard, kan dit een voordeel betekenen van wel €30,- op jaarbasis. Als je kiest voor een kredietkaart van de Beobank, kun je bovendien gebruikmaken van een van de spaarprogramma’s. Met de verschillende kaarten spaar je punten, die je – afhankelijk van de kaart – kunt gebruiken om korting te krijgen op aankopen bij verschillende webwinkels of tankstations. Ook kun je de punten inzetten voor bijvoorbeeld gratis vlieg- en treintickets. Daarnaast kun je korting verkrijgen bij elke aankoop die je online doet. Op deze manier wordt het betalen met een kredietkaart van de Beobank niet alleen veilig, maar ook voordelig.

 

Specifieke kredietkaarten

De kaarten van de Beobank zijn toegespitst op het doel waarvoor je de kaart wilt gebruiken. Afhankelijk daarvan krijg de kortingen en spaarpunten, en kun je gebruikmaken van een van de uitgebreide pakketten met verzekeringen. Voor reizigers is er een kaart met een aantal reisverzekeringen, en voor degenen die hun kredietkaart vooral bij het tankstation zullen gebruiken, is er een kaart met extra autoverzekeringen.

 

Zo draagt Beobank bij aan de veiligheid bij het doen van betalingen, en levert het daarnaast financieel voordeel op. Hoewel de kaarten niet anoniem zijn, kun je dus met een gerust hart online winkelen en betalen, ook in het buitenland.

kredietkaart aanvragen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Let op: geld lenen kost ook geld.