De prepaid Visa: opgelet voor deze nadelen!

Een prepaid Visa kaart is een goede oplossing om je budget goed op orde te houden. Deze prepaid kaart kan je gebruiken met een bedrag dat je er zelf op plaatst. Met een overschrijving stort je geld op de prepaid Visa en kan je deze overal gebruiken waar je maar wenst. Maar zijn er ook nadelen aan deze kaart en welke. Je ontdekt het in dit artikel.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Voor wie deze betaalkaart wel handig kan zijn, is voor studenten. Zij hebben niet altijd even veel geld op zak en hun ouders kunnen op deze manier een toegift doen en wat geld op de prepaid Visa plaatsen. Dat is de werking dus, er moet op voorhand geld overgemaakt worden naar de prepaid Visa en dat geld kan door gebruik van de kaart opgemaakt worden. Je kan deze overal ter wereld gebruiken, hoe en waar je maar wenst. Maar weet wel dat dit geen kredietkaart is. Daar betaal je vandaag iets en het geld gaat pas volgende maand van je rekening. Dat is dus op krediet iets kopen. Zo kan je een maand overbruggen door iets aan te kopen maar er nog niet voor te hoeven betalen.

Als je al een kredietkaart hebt dan zal je minder noodzaak hebben om nog een prepaid Visa aan te vragen, want dan heb je een overbodige betaalkaart in je bezit. Met nog een gewone betaalkaart en een kredietkaart heb je dan al twee voldoende manieren om een betaling te maken. Met de ene kan je in eigen land je ding doen, met de andere kan je wereldwijd betalingen doen en ook via het internet. Dus een prepaid Visa heb je dan niet nodig, maar voor wie is deze kaart dan wel in het leven geroepen?

Mensen die vroeger betalingsproblemen hebben gehad, die hebben alle baat bij een betaalkaart als prepaid visa. Aangezien je zelf geld moet overschrijven naar je prepaid Visa, bepaal je zelf hoeveel geld je met deze kaart wil opgebruiken. Dan ga je nooit over je limiet en als het geld helemaal op is, kan je gewoon een nieuwe storting uitvoeren. Dat kan jevia je bankkantoor laten uitvoeren of zelf via online banking. Beide zijn snelle manieren om geld over te plaatsen tussen je bankrekening en je prepaid visa.

Zit jij in een situatie waar het financieel krap is, maar je wil toch met een Visa kunnen betalen, dan is een Prepaid Visa dus een ideale oplossing. Deze is ook wereldwijd aanvaard en zoals hierboven al beschreven, je kan zelf bepalen hoeveel geld je hiermee wil uitgeven.

Vraag een prepaid Visa in je bankkantoor aan. Maar vraag altijd eens naar de kosten ervan. Dat kan bank per bank nogal verschillen. Als je denkt dat de kosten te hoog zijn, ga dan gerust naar een andere bank waar de Prepaid Visa goedkoper is. Dat kan ook al weer enkele euro’s verschil maken per maand. Het is maar waar jij het meest belang aan hecht.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Posted in Uncategorized

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.