Is er wel een verschil tussen Visa en Mastercard, of niet?

Als houder van een kredietkaart zal je nog niet hebben stilgestaan bij het verschil tussen visa en mastercard. Heb je één van de twee, of misschien zelfs allebei, dan neem je ze zonder nadenken uit je portefeuille halen en een betaling uitvoeren. In eender welke winkel, waar ook ter wereld kan je deze twee merken gebruiken. Welke van de twee nu de beste is, is moeilijk te bepalen, maar misschien zijn er toch belangrijke verschillen voor jou.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Visa en Mastercard zijn twee merken die elk een kredietkaart uitgeven. Net zoals met andere zaken heb je dus ook hier twee merken die met mekaar concurreren en zoveel mogelijk klanten aan zich willen binden. Banken bieden ze vaak allebei aan, klanten hebben soms een voorkeur, maar in de meeste gevallen zal het hen niet veel uitmaken welke kredietkaart ze nu hebben. Het is kiezen tussen twee merken die net hetzelfde aanbieden. Dus daar zijn nog geen verschillen op te tekenen. Het zit zeker en vast ook niet in de look van de kredietkaart zelf. Beide hebben ze ook daar dezelfde kenmerken. Logo, je naam en nummer. Een vervaldatum en CVC code op de achterkant van de kaart. Die Cvc code kan je gebruiken bij het online betalen. Dan zal je deze gevraagd worden om de betaling te voltooien. Zonder zal het niet lukken en kan de betaling niet doorgaan.

Je kan een kredietkaart wereldwijd gebruiken, daar staan ze om bekend. In elke winkel kan je met een Visa of Mastercard terecht en je hoeft je op dat vlak geen zorgen te maken. Afhankelijk van je uitgave limiet kan je dus maandelijks een bedrag op krediet uitgeven. Dat bedrag moet je de maand nadien terug betalen. Dat gaat via je bankrekening waar je loon op komt. Het is trouwens ook noodzakelijk dat je een vast inkomen kan voorleggen. Een bank wil het risico zo klein mogelijk houden en geen klanten hebben die in betalingsproblemen kunnen komen. Vandaar zal je alleen maar een kredietkaart krijgen als je een vaste job met vast loon hebt.

Het verschil tussen visa en mastercard is dus zeer miniem. Alleen als je in de bank zo een kredietkaart wil aanvragen, zal je het verschil snel te weten komen. Het gaat namelijk over de kosten van die Visa of Mastercard. Elke bank rekent andere kosten aan en daar ligt het verschil dus. Als je maandelijks je budget wat op orde wil houden dan vraag je een visa of Mastercard aan met zo weinig mogelijk kosten. Op het einde van het jaar kan dit toch enkele euro’s verschil maken voor een kredietkaart die toch allemaal hetzelfde doen. Dus informeer bij enkele banken om een vergelijk van Visa en Mastercard op te zetten en zo te weten te komen wat de goedkoopste is.

Nu ben je helemaal up to date over het verschil tussen Visa en Mastercard. Niet zo veel eigenlijk, het verschil voel je meer dan waarschijnlijk in je portemonnee. De bank van keuze en de kosten die ze aanrekenen is dus van belang.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Posted in Uncategorized

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.