Biedt Mastercard ook prepaid kaarten aan?

Een prepaid kredietkaart heeft niet veel verschil met een gewone kredietkaart. Het verschil is dat je op voorhand geld moet plaatsen op de prepaid kredietkaart, een vooraf betaald tegoed dat je dan kan opmaken. Hoeveel dat tegoed is bepaal je zelf en kan je op eender welke moment overschrijven naar je prepaid kaart. Wil je eentje van Mastercard, dat kan, want ook zij bieden dit aan.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Voor wie niet aan een gewone kredietkaart raakt, kan dus voor the next best thing gaan, namelijk een prepaid kaart. Mastercard heeft deze natuurlijk ook in hun aanbod van diensten. Je kan deze via je bankkantoor aanvragen. Eens alle formaliteiten achter de rug zijn kan je de prepaid Mastercard snel bij je thuis verwachten. Je kan ze ook in je bankkantoor laten aankomen, maar je pincode die krijg je thuis. Als je de Mastercard prepaid wil gebruiken dan kan je deze activeren door eens een aankoop te doen in een winkel of je pincode aanpassen. Dat laatste doe je best zo snel mogelijk, zo ben jij de enige die de pincode kent en kan er niemand misbruik maken van je prepaid kaart.

Om de Mastercard prepaid te gebruiken moet je dus geld op de kaart overschrijven. Je kan dit zelf doen vanuit je pc banking. Via het internet zet je dus geld van je zichtrekening naar je prepaid Mastercard. Als je de prepaid kaart dan wenst te gebruiken dan kan je dat doen tot het geld op is. Eens dat geld op is, kan je gewoon nieuw geld overschrijven. Zo gaat dat gewoon verder. In tegenstelling tot een gewone kredietkaart heb je daar een vast maandelijks bedrag om uit te geven en betaal je de volgende maand via domiciliëring via je bankrekening. Die vorm van krediet is het meest voorkomend. Maar een Mastercard prepaid is in het leven geroepen voor mensen die in het verleden wel eens betalingsproblemen hebben gehad. Een bank wil het risico steeds zo laag mogelijk houden en klanten binden die steeds vlot kunnen terug betalen. Dan is een gewone kredietkaart al vaak niet meer mogelijk. Maar dan kan een prepaid kaart wel zonder problemen. Dan weet een bank dat je deze zal gebruiken met geld dat je al hebt.

Het risico voor een bank is dan zo klein dat ze geen twee keer moeten nadenken om je een prepaid kredietkaart van Mastercard te geven. Het is natuurlijk wel zo dat je kosten zal moeten betalen voor die Mastercard prepaid. Hoeveel die kosten zijn hangt af van de bank zelf. Banken kunnen hun eigen tarieven bepalen voor de diensten die ze aanbieden, dus het kan zijn dat je vaste bank een hoge kost aanrekenen. Wens je de goedkoopste prepaid Mastercard, dan kan je eens online zoeken bij alle banken en bekijken waar de kosten het laagst zijn. Als elke euro belangrijk is, dan is dit zeker een vergelijk dat je eens moet doen. Neem je tijd, er zijn heel wat banken, het is belangrijk een goede keuze te maken.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Posted in Uncategorized

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.