Kan je niet kiezen tussen Mastercard of Visa? Geen probleem!

Een kredietkaart kiezen lijkt een makkelijke klus, maar dat is het toch niet altijd. Welke wil je nemen, Mastercard of Visa, welk type, welke opties moeten er voor jou zijn en welke kosten wil je er jaarlijks voor betalen. Allemaal zaken om even over na te denken. En dan weet je misschien nog niet bij welke bank je deze kredietkaart zal aanvragen. We kunnen je het één en ander verhelderen en zo bij je keuze helpen.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Een Mastercard of Visa naast je gewone betaalkaart is een goed idee. Je bancontact kan prima dienen voor lokale winkels en internet aankopen. Maar als je net dat beetje meer wil, kies dan een kredietkaart. Deze zijn wereldwijd aanvaard, dat is een eerste voordeel. Een tweede voordeel is dat je er mee op krediet kan kopen. Nu een aankoop doen en pas binnen een maand het geld van de rekening zien gaan. Je zou voor minder gelukkig worden. Zeker als je zo een lastige financiële periode kan overbruggen, dan kan de Mastercard of Visa hiervoor zijn nut hebben. Je hebt overigens elke maand hetzelfde bedrag als uitgavelimiet. Je kan dit laten aanpassen naar wens. Of een kredietkaart met alle opties al aanwezig. Dan heb je een limiet van wel duizenden euro’s. Vergeet natuurlijk niet dat je de uitgaven ook moet terug betalen. Dus zorg voor een limiet die gelijk ligt met je loon. In het slechtste geval heb je dan een maand waar je je inkomsten onmiddellijk weer de deur uit ziet gaan om de kredietkaart uitgaven te betalen.

Welke van de twee kredietkaarten kan je nu het best kiezen, een Mastercard of Visa? Die keuze kan je zelf afwegen. Het zijn beide merken van kredietkaarten en de werking is nagenoeg identiek. Je kan ze krijgen bij elke bank en de aanvraag en behandeling duurt even lang. Ongeveer twee weken voor je de Mastercard of Visa bij je thuis zal krijgen. Het type dat je moet aanvragen, hangt volledig samen met je eigen wensen. Reis je veel of koop je veel via het internet. Heb je een hoge uitgavelimiet nodig of speelt dat geen rol. Bekijk de kosten eens die je jaarlijks moet betalen voor het gebruik. Eens je die zaken eens bekeken hebt, zal je al veel meer weten over wat je precies nodig hebt.

Kies ook een bank uit waar je de Mastercard of Visa zal aanvragen. Dit kan bij je huidige bank, waar al je bankzaken al lopen. Maar het kan ook zonder probleem bij een andere bank. Bijvoorbeeld eentje waar de kosten voor een kredietkaart een pak lager zijn, of mogelijk zelfs gratis. Dan is de keuze snel gemaakt natuurlijk. Je hoeft dan niet alles te verhuizen naar die nieuwe bank. Je visa kaart zal gekoppeld worden aan je zichtrekening waar je loon op komt. En door middel van domiciliëring zal het geld er maandelijks af gaan. Zo makkelijk kan het voor je gemaakt worden.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Posted in Uncategorized

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.