Mastercard: voor wie meer wil dan een Visa!

Een Mastercard is een kredietkaart die je wereldwijd kan gebruiken om betalingen te doen. Zowel in winkels als online is deze kaart perfect te gebruiken en kan je dus op krediet kopen. Nu kopen om pas volgende maand te betalen. Een voordeel voor veel mensen en ook daarom hebben veel gezinnen het in bezit. Dus blijf niet achter als je nog geen mastercard in bezit hebt, dan kan je ook van de vele voordelen genieten.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Een mastercard heeft dezelfde eigenschappen van een visa kaart. Beide zijn het kredietkaarten, het enige verschil is dat de merknaam visa al langer bestaat dan mastercard. Het zijn dus beide gewoon merken van kredietkaarten. Aan jou de keuze welke kaart je wil bezitten. In dit artikel gaan we het vooral hebben over de mastercard. Je kan uiteraard ook beide in bezit hebben. Geen bank zal daar moeilijk over doen. Zolang je de uitgaven maar kan terug betalen aan de bank. Want je koopt immers op krediet, nu kopen om een maand later te betalen. Zo zit het in mekaar, maar dat weet je wel als je met deze kredietkaarten in aanraking komt.

Met een mastercard kan je overal ter wereld mee terecht. Als je op vakantie bent of het is voor zaken, dan kan je met alleen een mastercard je plan trekken. In alle winkels of restaurants zal de kaart aanvaard worden. Dat is toch een groot gemak. Vroeger moest je een hoop cash geld meenemen en eerst laten omwisselen naar de juiste munteenheid. Een rompslomp dus nog voor je op reis kon vertrekken. En wat deed je als het geld op was? Dan moest je naar een wisselkantoor aan een veel te hoge wisselkoers je zuur verdiende centen omwisselen. Dat is allemaal gedaan met een mastercard, als je aan de andere kant van de wereld ‘s avond uit wil gaan eten na een dagje op het strand gelegen te hebben.

Het feit dat je op krediet kan kopen trekt ook veel mensen aan. Veel gezinnen maken het elke maand mee, de laatste dagen zijn dan het zwaarst omdat je loon in het begin van de maand al werd overgemaakt. Het is dan nog enkele dagen wachten eer je loon er opnieuw bijkomt. Dan kan je de mastercard gebruiken om die periode te overbruggen. Dan gaat het geld pas de volgende maand van je rekening. Het bedrag van uitgave is bij de standaard mastercard vastgesteld, maar je hebt ook de optie om dat bedrag te verhogen, precies volgens je eigen wensen. Sta je voor een periode van grote kosten zoals een reis of een verbouwingen, dan kan het handig zijn toch wat meer te kunnen uitgeven met je mastercard.

Als je je helemaal kan vinden in de bovenstaande argumenten en je hebt nog geen mastercard. Dan moet je eigenlijk niet meer wachten. Gewoon contact opnemen met je bank of even het internet afzoeken en je hebt zo een mastercard in huis. De aanvraag en verwerking kan wat langer duren dan een gewone bankkaart, maar reken dat het allemaal snel achter de rug zal zijn.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Posted in Uncategorized

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.