Mastercard vs debit: wat is het verschil?

Het verschil tussen een mastercard en een debit kaart, dat behandelen we deze keer in dit artikel. Er zijn toch wel wat belangrijk zaken te vermelden over deze twee betaalkaarten. Een debit kaart is een gewone bankkaart die iedereen wel heeft. Vroeger in het leven geroepen ter vervanging van cash geld. En dat is nu meer en meer uit het straatbeeld aan het verdwijnen is. Mastercard is een kredietkaart waarmee je uitgestelde betalingen hebt en een betaalmiddel hebt waarmee je over de ganse wereld kan betalen.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

De ouderen onder ons zullen het wel nog weten, de tijd dat je enkel met cash geld kon betalen. Steeds grote bedragen op zak hebben, een onveilig gevoel om naar de winkel te trekken. Wat later kwamen de betaalkaarten waarmee je in winkels kan betalen. Helaas is ook die debit kaart nog niet overal ingeburgerd. Bijvoorbeeld bij een huisarts heb je heel vaak nog cash geld nodig hebt. Dus nog niet alle zelfstandigen voorzien een ideale betaaloplossing voor hun klanten. Maar daar slaan we ons nog door natuurlijk. Al heeft een betaalkaart zoveel gemak, dat je enkel nog je pincode moet onthouden om te gaan winkelen. Een pincode moet je ten allen tijde beschermen als je ergens een betaling wil maken. Er kunnen altijd mensen met verkeerde ideeën meekijken natuurlijk. Op dat vlak is het beter voorkomen dan genezen.

Een mastercard heeft één gekend verschil in vergelijking met een debit kaart. En dat is dat je met een uitgestelde betaling zit. Deze maand aankopen doen met je mastercard en je ziet het pas de volgende maand van je rekening gaan. Zeer handig als je een te groot bedrag wil uitgeven en niet voldoende geld op je rekening hebt staan. Dan kan je de tijd overbruggen door met de mastercard te betalen. Of als het even krap is op het einde van de maand, dan kan deze kredietkaart ook de oplossing zijn. Met een mastercard kan je dus ook wereldwijd betalen. Overal in winkels en restaurants zullen ze de mastercard kennen en aanvaarden. Opnieuw heb je enkel de pincode te onthouden en zo kan je betalingen maken. Op reis heb je vaak onvoorziene kosten of geef je wat teveel uit, dan kan een mastercard zeer handig zijn. Altijd genoeg geld op zak, op reis wil je je geen financiële zorgen maken.

Zo, nu moet het verschil tussen mastercard en debit kaart toch al wat duidelijker zijn. Je kan steeds voor meer informatie naar je bankkantoor gaan of meer informatie via het internet opzoeken. Als klant bij een bank kan je natuurlijk terecht bij je bank. Zij kunnen je ook een mastercard of debit verschaffen als je deze zou aanvragen. Het verwerken van zo een aanvraag duurt vaak niet lang en op enkele dagen heb je één of beide al in huis. Dan kan jij zorgenloos naar de winkels trekken en allerlei spullen kopen. Met een mastercard of debit kaart heb je voldoende in huis voor al je betalingen.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Posted in Uncategorized

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.