Vanaf 18 jaar een mastercard, is dat wel een goed idee?

Weet je nog hoe oud jij was toen je je eerste bankkaart kreeg van je ouders? Al onmiddellijk op je 18e verjaardag of was je al wat ouder? Het zijn nu modernere tijden en we betalen meer en meer met de bankkaart, maar een mastercard voor een 18 jarige is misschien wel een ged idee, of toch niet? Zou jij het overwegen als ouder, of hou je liever alles goed in de gaten.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

De technologie staat al jaren niet meer stil en het zal voor lange tijd zo blijven. Het internet heeft intrede genomen in ons leven en dat vergemakkelijkt veel zaken. Sociale media zijn niet meer weg te denken. De jeugd is daar alomtegenwoordig op computer, tablet en vooral smartphone. Het is allemaal zo gemakkelijk te gebruiken en het is toepasbaar voor vele zaken. Je kan uiteraard al online kopen en betalen. Maar de manier van betalen, dat is voor een 18 jarige wel nog wat anders. Cash geld meekrijgen van de ouders om kleine zaken aan te kopen, dat is nog normaal. Als ze al een bankrekening hebben dan hebben ze ook automatisch een bankkaart. Maar een mastercard is een kredietkaart en dat kan andere gevolgen hebben natuurlijk. Het betalen op krediet is iets wat je zeer goed in de gaten moet houden.

Op krediet kopen wil zeggen dat je nu iets kan kopen, maar je ziet het geld pas volgende maand van je rekening gaan. Is dat iets wat je aan een 18 jarige kan toevertrouwen? Als hij of zij verstandig met geld om kan gaan, dan zou je het kunnen overwegen, maar wat als ze het niet doen. En ervoor zorgen dat ze uitgave na uitgave doen. Helemaal geen goed idee dan. Het is ook zo dat je normaal een vast inkomen moet hebben om een mastercard te kunnen hebben. De bank wil zien dat je inkomsten hebt uit werkzaamheden, om je uitgaven te kunnen betalen. Als 18 jarige heb je vaak nog geen job, dan zit je nog op de schoolbanken. En voor wie wel al aan het werk is, die kunnen mogelijk wel zelf een mastercard aanvragen.

Anders zou de mastercard gekoppeld moeten worden aan de bankrekening van de ouders, zodat zij de uitgaven betalen. Maar dat valt in de familie eens te bekijken wat daar mogelijk is. Je kan dit altijd eens navragen in de bank, wat de mogelijkheden precies zijn. Maar het zal zonder inkomen niet zo makkelijk zijn een mastercard op een 18 jarige aan te vragen.

Er zijn wel tal van student kredietkaarten waaronder ook eentje van mastercard beschikbaar bij banken. De limiet ligt dan een stuk lager dan een gewone kredietkaart, maar je kan wel betalingen spreiden over een periode van gemiddeld 18 maanden. Als je dat als ouder wil toestaan voor je kind, dan kan je deze mastercard zeker overwegen. Aan te vragen bij zowat elke bank en op naam van de 18 jarige.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Posted in Uncategorized

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.