Visa of Mastercard: wat kiezen? Wij leggen de voor- en nadelen uit!

Welke van de twee moet je kiezen, een visa of mastercard. Het zijn beide kredietkaarten en je kan er in principe dezelfde dingen mee doen. Maar welke verschillen zijn er toch nog op te merken. Veel mensen weten niet dat er verschillen zijn. Wie deze al heeft ziet het gewoon als een extra betaalmiddel waar je de betaling pas een maand later ziet van gebeuren.

Ontdek hier het volledige aanbod van Visa en Mastercard!

Een visa of mastercard is inderdaad een betaalmiddel. Net zoals met een gewone bankkaart kan je er overal mee betalen. Het is makkelijk als je bankrekening momenteel geen al te hoog saldo meer heeft. Dan kan je de visa of mastercard boven halen en daarmee betalen. Pas een maand later gaat het bedrag van je rekening. Dat is het grote voordeel van dit soort kredietkaarten. Je kan er ook via het het internet mee betalen natuurlijk. Voor internationale transacties is het vaak makkelijker dan met een gewone bankkaart. Sommige websites aanvaarden alleen maar visa of mastercard. Dankzij de beveiligingscode die achteraan op de kaart vermeld staat kan je makkelijk een aankoop via het internet doen.

Maar niet enkel via het internet is het handig. Ook als je op reis bent heb je een betrouwbaar betaalmiddel in de hand. Er zijn verschillende soorten visa en mastercard. Het bedrag van uitgave is per soort te bepalen. Dat legt de bank voor je vast of kan je mits een toelage verhogen naar een hoger bedrag. Dat is afhankelijk van je noden. Reis je vaak en heb je een zekerheid nodig, dan kan je een visa of mastercard nemen met alle opties mogelijk. Heb je ze enkel nodig voor eigen land en een occasionele aankoop via het internet, dan hoef je geen kaart met alle toeters en bellen.

Een klein op te merken verschil is dat Visa al langer bestaat dan Mastercard en een iets grotere dekking heeft. Wereldwijd kan je dus overal terecht met een Visa kaart, terwijl Mastercard op enkele plaats niet kan aanvaard worden. Maar dat is een verschil dat met de jaren kleiner en kleiner geworden is en vaak niet meer van toepassing als je in de steden komt. Dus laat je hier zeker niet door afschrikken, beide kaarten zijn perfect te gebruiken dezer dagen.

Een Visa of Mastercard kan je bij eender welke bank aanvragen. Dat klopt, je kan dus bij de ene bank je rekening hebben. En bij een andere bank je Visa of Mastercard hebben. Als er betalingen moeten gebeuren dan gaat er per automatische domiciliëring het geld gewoon van je rekening. Het moet wel gelinkt zijn aan de rekening waar je loon op komt. Een bank wil zekerheid en aangezien Visa en Mastercard altijd van je rekening gaan, wil een bank niet meemaken dat je steeds onder nul gaat. Ook jij wil dat natuurlijk niet. Maar dit eigenlijk maar een formaliteit. De bank zal je dit ook wel nog eens uitleggen.

Vraag hier gratis je Visa of Mastercard aan!

Posted in Uncategorized

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.