Dit is het grootste verschil tussen een Visa en Mastercard!

Visa en mastercard zijn beide kredietkaarten. Daar is nog geen verschil op te merken. Het doel van beide kaarten is dus helemaal hetzelfde. Je kan ermee betalen overal waar je maar wil. Betaalautomaten in winkels aanvaarden ook Visa en Mastercard dus je kan ze voor dagdagelijkse aankopen gebruiken. Ga je op reis dan zijn deze kaarten ook een zeer handig betaalmiddel. Heb je nog geen in je portefeuille zitten, dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Ontdek hier alle verschillen tussen Visa en Mastercard!

Met Visa en Mastercard kan je wereldwijd betalingen doen. Zowel online als op reis zijn ze te gebruiken en ben je zeker dat ze aanvaard zullen worden. Met een gewone bankkaart geraak je ook al ver, maar niet alle landen zullen maestro kennen. Maestro staat vermeld op je gewone bankkaart. Het verschil tussen Visa en Mastercard is eigenlijk zeer miniem. Een Visa kaart bestaat al langer dan Mastercard en kan op meer plaatsen aanvaard zijn. Maar door de jaren heen is dit verschil ook wel zeer miniem geworden. En als je in grote steden op reis gaat zal je het niet meemaken dat je kredietkaart niet werkt.

Er zijn verschillende soorten Visa en Mastercard. Je hebt de standaard versies waar de uitgave per maand beperkt is en die niet wereldwijd te gebruiken zijn. Het bedrag kan dan vastgesteld zijn op 1250 euro per maand, waar je toch al wat mee kan aankopen. Het handige is dat de aankopen pas een maand later van je bankrekening gaan. Je koopt dus als het ware op krediet. De bank schiet het geld een tijdje voor. Via een automatische domiciliëring zie je het geld een maand later van je rekening gaan. Handig als je bankrekening even te laag staat om nog aankopen te doen. Maar een nadeel is dat je geen overzicht kan behouden over al je aankopen. Je moet het goed bijhouden welke aankopen je gedaan hebt om niet voor een nare verrassing te komen te staan.

Heb je al je bankzaken al bij één bank. Geen probleem als je een Visa of Mastercard bij een andere bank wil aanvragen. Dat kan je perfect doen. Gewoon je aanvraag indienen en je rekeningnummer indienen waar je loon op komt. Dan gaan de betalingen automatisch van je rekening. Het is dan uiteraard de bedoeling dat je een loon ontvangt. Dus als dat niet het geval is kan een aanvraag voor een Visa of Mastercard geweigerd worden.

Waar het nog kan verschillen tussen Visa en Mastercard zijn de kosten die de bank je zal aanrekenen. Er zijn gratis kredietkaarten, maar als je alle opties mogelijk wil, dan zal de bank je daar kosten voor aanrekenen. Dat kan een laag bedrag zijn per maand, maar op een jaar tijd zal dat toch wel kunnen oplopen. Iets om goed af te wegen dus wat je precies nodig hebt en hoeveel je er jaarlijks voor wil betalen.

Begin hier je aanvraag voor een Visa of Mastercard!

Posted in Uncategorized

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.