Alles wat u moet weten over het verschil tussen Visa en Mastercard!

Twee zeer gekende kredietkaart merken zijn Visa en Mastercard. Ze bestaan al bijna even lang, maar toch zijn er nog verschillen op te merken. Weet jij ze al? Indien niet, dan kan dit wel een zeer interessant artikel worden. Heb je al een Visa of Mastercard in bezit, maar ken je het verschil nog niet dan ga je dat vandaag ontdekken.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Het verschil tussen Visa en Mastercard is eigenlijk zeer miniem, maar toch zeer belangrijk om te vermelden. Als gebruiker of potentiële klant wil jij natuurlijk weten waar je aan toe bent. De keuze die je moet maken is ten eerste welke kredietkaart je wil. Visa of Mastercard. Maar eigenlijk doen ze qua werking allebei hetzelfde, dus daar moet je je misschien niet zo op focussen. Tenzij je een voorkeur hebt voor de ene, of je kan er eentje gratis krijgen bij het openen van een bankrekening. Of een tijdelijke actie waar een bank het gebruik van Visa of Mastercard helemaal gratis is, dat zijn natuurlijk aanbiedingen waar je van kan profiteren.

Maar wat het echte verschil is tussen visa en mastercard zijn namelijk de kosten op die kredietkaarten. En die worden bepaald door de bank zelf, niet door Visa of Mastercard, maar door jouw eigen bank. Zij bieden dit namelijk aan als dienst naar hun klanten toe en daar betaal jij jaarlijkse kosten voor. Hoeveel dat is, dat kan verschillen van bank tot bank. Als je de goedkoopste kredietkaart wil, dan kan je eens een vergelijk opstarten. Alle banken websites bekijken en de informatie en voorwaarden lezen van de visa en mastercard. Je zal merken dat er toch wat verschillen op te merken zijn naar kosten toe.

Er zijn natuurlijk verschillende types visa en mastercard. De standaard kaart die je soms gratis bij de bank krijgt, en dan de meer uitgebreidere types waar je jaarlijks voor moet betalen. Het verschil zit daar vaak in de uitgavelimiet die een pak hoger ligt, het bedrag dat je maandelijks kan uitgeven dus. Ook naar extra verzekeringen toe kan een uitgebreide visa of mastercard interessant zijn. Het is allemaal afhankelijk van je eigen wensen en wat je met de kredietkaart wil doen. Moet ze enkel dienen om in de supermarkt te gebruiken, of wil je ze op reis in een ander land ook kunnen gebruiken. Ook daarvoor kan je een specifieke visa of mastercard nemen.

Het verschil tussen visa en mastercard is dus dat de kosten per bank anders zullen zijn. Afhankelijk van jouw bank heb je dus een duurdere of goedkope kredietkaart. Maar ook daar is een mouw aan te passen, je kan namelijk een kredietkaart bij een andere bank nemen. En via domiciliëring de betaling naar je standaard bank laten doorverwijzen. Dan heb je bij twee banken verschillende diensten afgenomen. Bij de ene een kredietkaart en bij de andere een zichtrekening waar je loon op komt. In deze tijden is dat niet meer zo abnormaal. Dus als je daarmee wat geld kan besparen en minder kosten kan betalen op je visa of mastercard, gewoon doen.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Posted in Uncategorized

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.