Betalen met Visa of Mastercard: zijn er kosten aan verbonden, of niet?

Als je een bankkantoor binnen stapt en je vraagt informatie of een nieuwe dienst die je wil afnemen, dan lijkt dat allemaal gratis te zijn. Je hoeft de loket bediende niet te betalen. Even een document aftekenen en klaar is kees. Daar lijkt het dan wel op, maar in wezen betaal je wel kosten. Op zo wat alles dat je van een bank mag gebruiken. Van zichtrekening tot PC banking en ook je visa of mastercard. Wat zijn die kosten precies en loopt dat hoog op?

Bekijk hier alle voorwaarden van het actuele aanbod van Visa en Mastercard!

Een bank kan je in zekere zin bekijken als een winkel met geld. Jij hebt inkomsten uit een vaste job en dat geld moet je al ergens kunnen weg zetten. Daarvoor ga je naar een bank en vraag je een zichtrekening aan. Maar dat geld wil je ook gebruiken om aankopen te doen, dus heb je een bankkaart nodig. Dat zijn al twee standaard zaken die heel veel mensen gebruiken. Wil je ook nog eens van thuis uit overschrijvingen kunnen doen en al je bankzaken raadplegen, dan heb je PC banking nodig. Die diensten lijken niets te kosten, maar uiteindelijk betaal je daar wel een bedrag per maand of per jaar voor. Als je zo een dienst wil afnemen vraag je steeds na bij de bank wat het je precies kost voor een periode. Ze zullen er altijd een draai aan willen geven dat het goedkoop is den dat het met een maandelijks bedrag van je rekening gaat. Dus dat je het amper voelt. Maar alle kleine beetjes maken één groot. Dus bekijk het goed wat het je allemaal zal kosten.

En dat is net hetzelfde met een visa en mastercard. De kosten voor die twee kredietkaarten kunnen varieren van bank tot bank. De ene bank is duurder dan de andere, dus daar kan je voor jezelf al uitmaken wat te kiezen. De goedkoopste visa of mastercard of betaal je liever wat meer? De kosten hangen af van het type kaart en het gebruik dat je wenst te doen. Blijf je in eigen land of binnen Europa, of ga je gans de wereld af met deze kredietkaarten. Op basis daarvan kunnen de kosten al hoger liggen per kaart. En daarbovenop is er ook nog eens het verschil van uitgave. Bij de instap kredietkaarten heb je een vast bedrag van maandelijkse uitgave. Je kan dit verhogen of meer opties nemen en daar betaal je dan ook meer voor aan de bank.

Dus elke bank zal kosten in rekening brengen die je van je zichtrekening zal zien gaan. Elke maand of elk jaar opnieuw. Hoeveel dat precies is, kunnen we je nu niet zeggen. Zoals eerder vermeld in dit artikel zullen de kosten afhangen van bank tot bank, en welke type visa of mastercard je neemt. Je kan dit al eens opzoeken via de website van de bank. Hou er wel rekening mee dat je pas een visa of mastercard zal krijgen als je ook een vast loon hebt.

Welke Visa en Mastercard zijn het goedkoopst? Ontdek het hier!

Posted in Uncategorized

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.