Visa of Mastercard: is er een verschil? Ja, maar niet wat je denkt!

Ben jij bezitter van een Visa en Mastercard? Ooit al afgevraagd wat het verschil tussen die twee kredietkaarten precies is? Je ontdekt het hier, maar we waarschuwen je al, het is zeker niet wat je denkt. Dat de Visa en Mastercard kredietkaarten zijn waarmee je een betaling kan doen op krediet, dat is niets nieuws natuurlijk. Daarvoor zijn ze in het leven geroepen. Om mensen de mogelijkheid te geven een terugbetaling op korte termijn aan te bieden.

Welke kredietkaart staat momenteel in de aanbieding? Ontdek het hier!

Elke maand op een vaste dag gaan je betalingen met visa of mastercard van je bankrekening. Dus betaal je vandaag in de supermarkt met een van de kredietkaarten, pas volgende maand gaat het van je rekening. Kan handig zijn als het even een moeilijke maand is. En dat komt bij vele mensen voor. De rekeningen en facturen stapelen zich overal op en niet iedereen kan het elke maand bolwerken. Dan is het makkelijk om eens wat hulp te krijgen van de bank d.m.v een betaalkaart zoals Visa of Mastercard. Beide zijn zeer bekende kaarten, wereldwijd aanvaard. Van Van New York tot Tokio en alles wat er tussen ligt, kan je terecht met deze kredietkaarten. En dat is wel een geruststelling dezer dagen. Geen cash geld meer op zak moeten hebben of een gewone bankkaart die misschien niet aanvaard zal worden. Dan is de keuze snel gemaakt, lijkt ons.

Niet twijfelen als je binnenkort op reis gaat en je wil een betrouwbaar betaalmiddel op zak hebben. Visa of Mastercard kunnen hier perfect voor dienen. Op dat vlak zijn er geen verschillen. Ze zijn beide beschikbaar bij alle gekende banken en je kan ze vlot verkrijgen. Het spreekt voor zich dat je de bank moeten laten zien dat je de uitgaven ook kan terug betalen. Maar als je een vaste job met een vast inkomen hebt, dan zal er geen probleem zijn. Het is natuurlijk zo dat een Visa of Mastercard altijd als eerste zal betaald worden. Je aankopen zullen sowieso volgende maand van je rekening gaan. Ook al staat daar niet genoeg op. Dan ga je mogelijk onder nul op je rekening. Dus best een bevragen hoe dat precies zit.

We hebben je even in spanning gelaten over het verschil van de twee kredietkaarten. Wat je moet weten over Visa of Mastercard verschil is dat er eigenlijk geen verschil is. Het zijn beide merken van kredietkaarten. Ze hebben beide ook dezelfde werking. Je kan er betalingen mee uitvoeren, waar je maar wil en pas een maand later de terugbetaling ervan doen. Als we toch een verschil moeten aanduiden, dan kunnen we zeggen dat een Visa kaart al langer bestaat. Dat de naam Visa dus al langer in de wereld is en meer mensen sneller met deze kredietkaart in aanraking komen dan met Mastercard. Maar na zoveel jaren op de markt te zijn, zijn beide kaarten wereldwijd zo bekend en zo aanvaard, dat dat verschil al niet meer van toepassing is.

Visa en Mastercard: alle promoties van het moment in één lijst verzameld!

Posted in Uncategorized

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.