Hoe ziet het kaartnummer van een Mastercard eruit?

Je zal misschien nog niet veel gelet hebben op het kaartnummer van je mastercard. Op zich lijkt het maar een nummer te zijn, maar je hebt het voor allerlei zaken nodig en is helemaal onmisbaar op de mastercard. Het kaartnummer is jouw uniek nummer voor je eigen mastercard. Dus helemaal niet overbodig of een lang nummer die je nooit moet gebruiken. Bij het betalen zal dit nummer gevraagd worden.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Een betaling met je mastercard zal vaker gebeuren dan je lief is. Maar uiteindelijk moeten we wel geld uitgeven voor voedsel en andere noodzakelijke dingen. Als de gewone bankkaart niet voorhanden is of je de voorkeur geeft aan je mastercard, dan moet je niet twijfelen. In een winkel kan je met de mastercard betalen d.m.v. je pincode. Net dezelfde werking als je bankkaart dus. Maar als je online gaat betalen dan heb je je kaartnummer wel nodig. Hoe ziet dat kaartnummer er precies uit en waar staat het precies te lezen. Neem er je mastercard eens bij. Met behulp van dit artikel kom je alles te weten over het kaartnummer mastercard.

Het kaartnummer van de mastercard bestaat uit 16 cijfers. Voor online betalingen heb je dit nummer volledig nodig. Zo weet de betaal maatschappij aan die de kaart gekoppeld is en gaat het geld van de juiste rekening. Bij sommige webshops heb je ook de CVC code nodig, die staat achteraan op de kaart en bevat 3 cijfers. Uiteraard staat de naam van de bank en je eigen naam en voornaam ook vermeld op de mastercard. Dat is zo bij elke bank die ze uitgeeft. De chip om te betalen in een betaal terminal zit er uiteraard ook bij. Zoveel informatie en mogelijkheden op een klein kaartje, je kan er de ganse wereld mee rond.

Wat er ook nog bijstaat is het versienummer van de mastercard. Mogelijk ben je al vele jaren klant bij dezelfde bank. Na enkele jaren moet de mastercard vervangen worden en krijg je een nieuwe toegestuurd van de bank. Bij de tweede mastercard zal je dus versie 2 zien vermeld staan. De versienummer van je mastercard heb je niet nodig bij je betalingen maar het kan handig zijn om je eigen zaken goed bij te houden. We kunnen het maar meegeven natuurlijk, zo ben je volledig geïnformeerd over je mastercard.

De vervaldatum staat ook op je mastercard. Zo weet je uiteraard wanneer de mastercard zal vervallen. Maar ook heb je deze nodig om via het internet te betalen. Op de betaalpagina van elke webshop zal de vervaldatum gevraagd worden. Zo weten ze dat de mastercard nog steeds geldig is of niet.

Heel wat nummers dus op je mastercard. Het kaartnummer is en blijft het belangrijkste om betalingen uit te voeren. Vooral online zal er naar gevraagd worden, dat zal je wel snel merken. Als je een fervent online shopper bent dan zal je dit zeker en vast weten. Voor de leken onder ons, hopelijk hebben we iets kunnen bijleren via dit artikel.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Posted in Uncategorized

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.