Visa of Mastercard: wat is eigenlijk het verschil?

Stond je vandaag weer te betalen met je gewone bankkaart. En je zag het geld onmiddellijk van je rekening gaan? Dat geeft natuurlijk niet altijd een goed gevoel. Zeker op het einde van de maand als er niet veel meer op je rekening staat, wil je misschien nu iets kopen en pas volgende maand het geld van je rekening zien gaan. Met een visa of mastercard kan dat. Maar wat is het verschil precies tussen deze twee kredietkaarten, je ontdekt het in dit artikel.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Niet alleen in eigen land bij lokale winkels kan je een visa of mastercard gebruiken. Maar ook op reis, voor zaken of plezier kan één van deze kredietkaarten zeker een oplossing bieden. Je hoeft ze maar bij je bank aan te vragen en binnen een goede twee weken heb je ze in bezit. Het spreekt voor zich dat je over een inkomen moet beschikken om met een kredietkaart te werken. De betalingen die je met een kredietkaart doet moeten altijd terug betaald worden, dus zonder een vaste job zal de bank helaas je aanvraag weigeren. Maar als dat geen probleem is, dan kan je vandaag nog je aanvraag doen. Kies je eigen bank uit of een andere bank, dat is ook mogelijk. Eens je aankopen doet met een kredietkaart gaan de terugbetalingen via de rekening waar je loon komt.

Het visa of mastercard verschil is eigenlijk niet aan de kredietkaarten zelf gelegen. Het ligt meer bij de bank zelf. Het zijn beide merken van kredietkaarten, maar de bank mag zelf zijn voorwaarden en vooral de kosten bepalen. Dus bij de ene bank kan je meer betalen voor een visa of mastercard dan bij een andere bank. De kosten hangen af van welke opties je erbij neemt, er zijn standaard visa en mastercard en je hebt er ook met wat meer opties. Die opties kunnen gaan over verzekering, uitgave limiet en dergelijke meer. Kijk eens naar je eigen situatie, wat je dus precies nodig hebt en waar je de visa of mastercard wil gebruiken.

Als elke euro belangrijk voor je is, dan ga je de bank kiezen waar de kosten het het laagst zijn. Dat spreekt voor zich. Op het einde van de maand en het jaar dan zie je een verschil qua uitgaven. En dat kan een leuk gevoel zijn. Bezig zijn met je budget, inkomsten en uitgaven tegen mekaar leggen en zorgen dat het een positieve balans blijft. Met een visa of mastercard die binnen je budget past kan je over de ganse wereld aankopen doen en toch de kosten binnen de perken houden.

Kies dus een bank uit waar je de visa of mastercard wil aanvragen. Bespreek de kosten en voorwaarden en maak dan een beslissing. Mocht je toch nog iets willen veranderen, dat kan altijd met een kredietkaart. Bijvoorbeeld de uitgave limiet die je wil verhogen. Op reis geef je wat meer geld uit dan normaal en dan wil je zeker zijn dat je betaling zal lukken.

Vraag hier je Visa of Mastercard aan!

Posted in Uncategorized

Links

Let op: geld lenen kost ook geld.